Koronavirüs vakaları artınca açıklama geldi: BioNTech aşısında yeni dönem! Bu ay başlıyor

Koronavirüs salgını hayatımızın içinde var olmaya devam ediyor. Yaz başına kısıtlamalar kaldırılmış normal hayatımıza tamamen dönmüştük. Ancak kurban bayramından itibaren vaka sayıları artışa geçti. Bunun üzerine uzmanlar yaptıkları açıklamasında yeni BA.5 için uyarılarını sıralamaya başlamıştı. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken, BioNTech aşısı ile ilgili yeni dönemin başladığı duyuruldu.

Koronavirüste şu anda Omicron alt varyantı ve BA.4 ve BA.5 varyantının etkili olduğu duyuruldu. BioNTech firması tarafından beklenen açıklama geldi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

2019 yılının sonunda hayatımıza giren ve 2020’nin Mart ayında ülkemizde görülen koronavirüs şekil değiştirerek, hayatımıza yeniden girmeye devam ediyor. Son dönemlerde varyantlarla adından söz ettiren virüs vaka sayılarını yine arttırmaya başlamış durumda. Omicron alarmı verilmişken, Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından açıklama geldi.

DAĞITIM EKİM AYINDA BAŞLAYABİLİR

Yapılan açıklamaya BioNTech aşısının güncel versiyonunu için klinik testlere başlanacağı belirtildi. Testlere bu ay içinde başlanacağı ifade ediliyor. Konuya ilişkin İngiliz gazete yaptığı haberinde şirketin gerekli onayları alabilmesi durumunda aşının dağıtımına Ekim ayında başlanabileceğini yazdı.

Exit mobile version