Benzin fiyatlarında son dakika gelişmesi: Fiyatlar çok kötü etkilenecek! Tamamen durduruldu

Akaryakıt fiyatları sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yakın bir şekilde takip ediliyor. Akaryakıt fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediliyor. Ülkemizde brent petrol fiyatlarının düşmesi ile birlikte akaryakıt fiyatlarında da düşüş yaşanıyor. Bunun üzerine otomobil sahiplerini sevindiren bir gelişme yaşandı. Motorin fiyatları yarın sabah değişecek.

Ancak bunun dışında benzin ile ilgili kötü bir haber geldi. Benzin fiyatları çok kötü etkilenecek. Çünkü Rusya Avrupa’ya petrol sevkiyatını resmen durdurdu. Açıklama Rus petrol boru hattı işletmecisi Transneft tarafından yapıldı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Açıklamaya göre gerekli ödemelerin yapılmaması sebebiyle sevkiyat hizmeti sağlamayı durdurduğu ve bu nedenle Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya’ya sevkiyatının da 4 Ağustos itibarıyla durduğu kaydedildi.

Şirketin Drujba hattının diğer kollarındaki sevkiyatının devam ettiği, Belarus üzerinden Polonya ve Almanya yönündeki sevkiyatlarda sorun yaşanmadığı belirtildi.

PUTİN’İN YAPTIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Rusya ve Ukrayna arasında uzun zamandır devam eden savaş fiyatları kötü etkiledi. Bunun dışında savaşın ilk dönemlerinde Putin’in emri ile Avrupa’ya karşı ekonomik yaptırımlar uygulanmıştı.

Yapılan yazılı açıklamada Rus petrolü Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya’ya taşıyan Drujba hattının güney kolu için Ukrtransnafta şirketine ön ödeme yapılmasının gerektiği belirtildi.

Exit mobile version