Bilim, Teknoloji

TOGG şarj cihazı test edildi: 25 dakikada yüzde 80 şarj edilebilecek!

Türkiye’nin uzun bir süredir beklediği yerli elektrikli otomobili TOGG ile ilgili kritik gelişmeler yaşanıyor. TOGG’un Gemlik Kampüsü’nde kurulan ilk TruGO şarj cihazının test süreci başladı ve TruGo ile TOGG2un bir bataryasının doluluk oranının %80 seviyesine ortalama 25 dakikada ulaşması da dikkatleri çekti. Bir süredir yoğun şekilde gündeme gelen TOGG ile ilgili gelişmelerde şarj detayı dikkat çekerken, TOGG’un resmi Twitter hesabından yakın zamanda yapılan bir paylaşımda, deneme üretimlerinin de başladığı ifade edildi.

Paylaşımda ayrıca TruGo şarj cihazının da Gemlik Tesisi’ne kurulduğu belirtildi. Söz konusu açıklamada şarj cihazlarının kesintisiz bir kullanıcı deneyimi tasarlamak üzere test edilmeye başlandığı ifade edildi. İşte detaylar…

TRUGO’NUN LİSANS BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

TOGG tarafından hafta başında TruGo markası ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yapılan başvuru neticesinde şarj ağı işletmeci lisansının alındığı belirtildi. Şirketin TruGo şarj ağı ile 81 il genelinde 600’ün üzerinde noktada 1.000 yüksek performanslı şarj cihazı (DC) kurma hedefinin olduğu ve şarj ağı işletmecisi için yapılan başvurunun kabul edildiği belirtildi.

Buna göre EPDK tarafından yayınlanan “Şarj Hizmeti Yönetmeliği” dahilinde yapılan lisans başvurusu kabul edilen TOGG, “TruGo” markası ile sektöre yüksek performans, hızlı kurulum ve geniş kapsam ağı ile giriş yapıyor. Trugo’nun şarj cihazları ile ortalama bir bataryanın doluluk oranı 25 dakika içerisinde %80’e kadar ulaşabilecek.

2 BİN ŞARJ CİHAZI HİZMETİ VERİLEBİLECEK

TRT Haber’in haberine göre elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonu bulma endişelerini de gidermeyi amaçlayan TruGo, trafik yoğunluğunun yüksek olduğu yerlerde 25 ve az yoğunluğun olduğu yerlerde 50 kilometrede bir şarj cihazı bulunduracak. Her bir cihaz üzerinde 2 adet soket yer aldığı için Trugo 2 bin şarj cihazı ile hizmet verebilecek.