Editörün SeçtikleriGündemKpss

Son dakika ÖSYM yeni başkanı Ersoy duyurdu! 31 Temmuz’da yapılan KPSS iptal edildi

ÖSYM Başkanı Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

4 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı olarak yayınlanan karara göre Prof. Dr. Halis Aygün’den boşalan ÖSYM Başkanlığı görevine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

DDK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, 2022-KPSS lisans oturumuyla ilgili yapılan incelemeye ilişkin Twitter’daki hesabından bir açıklama yaptı. Arıncı açıklamalarında “Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız.” ifadelerini kullandı.

KPSS İPTAL EDİLDİ

Tüm bunların yanı sıra KPSS’nin iptal edilip edilmeyeceği tartışma konusu olmuştu. ÖSYM yeni başkanı Ersoy ise açıklama yaparak KPSS’nin iptal edildiğini açıkladı.

ÖSYM Başkanı Ersoy yaptığı açıklamada 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.  Ayrıca “6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir.” ifadelerine yer verdi.