EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Hazine Bakanlığından müjde geldi: Kredi kartı kullanan ve borcu olanları ilgilendiriyor! Düğmeye basıldı, borçlar..

Ülkemizde hemen hemen herkes en az 1 kredi kartı kullanıyor. Ancak artan giderler ve peş peşe gelen zamlar kredi kartlarına yüklenilmesine neden oldu. Kredi ve kart borçlularına yönelik yeni bir düzenleme geliyor. Bunun için Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen düğmeye bastı. Kredi kartı kullanan ve borcu olanları yakından ilgilendiriyor. İşte düzenlemenin detayları

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında işbirliği yapıldı. Yapılan bu işbirliğine göre takibe düşmüş ve icralık olan kredi kartı borçlularına yönelik iki bakanlık tarafından düğmeye basıldığı belirtildi.

ÇALIŞMALAR SON HALİNE GETİRİLDİ

İlgili taslak metninin hazırlandığını söyleyen bakanlık, bu noktada yeniden yapılandırma da dahil olmak üzere çeşitli formülleri sunmak üzere son haline getirdiği açıklandı.

Düzenlemenin ilk olarak Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aktarılması bekleniyor. Erdoğan’a yapılan sunumdan sonra Cumhurbaşkanının durumu kamuoyu ile paylaşacağı gelen bilgiler arasında.

DÜZENLEMENİN İÇERİĞİ AKTARILMADI

Gelen son habere göre iki bakanlığın ortaklaşa yapmış olduğu çalışma dar gelirlilerin maddi konularda yargıya taşınan sorunları çözümü için yapılırken, düzenlemelerin içeriği henüz aktarılmadı.