Gündeme bomba gibi düştü: AK Parti’de yer yerinden oynadı! Belediye başkanı görevinden istifa etti

AK Parti’de resmen yer yerinden oynadı. Belediye başkanının açıklaması gündeme bomba gibi düştü. AK Partili Belediye Başkanı sosyal medya üzerinden görevinden istifa ettiğini duyurarak gerekçesini açıkladı. Detaylar haberimizde..

Mardin’de AK Parti belediyesi olan Artuklu ilçesinin Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı sosyal medya üzerinden istifa ettiğini duyurdu. Yaşamış olduğu sağlık sorunları yüzünden görevini bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Tutaşı, açıklamasını sosyal medya üzerinden yaptı.

TWİTTER ÜZERİNDEN DUYURDU

Tutaşı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Saygıdeğer hemşehrilerim, yürütmekte olduğum Mardin Artuklu Belediye Başkanlığı görevinden sağlık sorunlarım nedeniyle affımı istemiş bulunmaktayım. Bundan sonraki siyasi hayatımda partimin bir neferi olarak devam edeceğimin bilinmesini isterim. Hepinize selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

ABDÜLKADİR TUTAŞI KİMDİR?

1956 Yılı Artuklu/ Mardin doğumludur. İlk, Orta ve Lise eğitimini Mardin’de tamamlamıştır. Ardından girdiği Mardin Eğitim Enstitüsü’nden 1978 yılında mezun olmuştur.

Siyası hayatı 1983 Yılında İl Sekreterliği görevi ile başlamıştır. 1989/1994 Yılları arasında Mardin İl

Genel Meclis Üyeliği ile 1994/2004 yılları arasında (iki) dönem Mardin İl Belediye Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca Belediye Başkanlığı süresince Türk Belediyeler Birliği Genel Sekreterliğini de yürütmüştür.

Evli ve dört çocuk babası olan Başkan Abdülkadir Tutaşı İleri seviyede Arapça ve Kürtçe bilmektedir. Yıllardır Mardin’de sürdürdüğü tarımsal faaliyetlerin yanı sıra gıda sektöründe yer alan sanayi kuruluşunun da yönetim kurulu başkanıdır.

Exit mobile version