İş Arayanlara Önemli Uyarı Geldi! İş Ararken Sakın Tuzağa Düşmeyin

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır İŞKUR İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Sağlık Bakanlığının 10 bin sürekli işçi alımıyla ilgili başvuru yollarını açıklayarak sosyal medya üzerinden dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyarmıştı.

10 meslek gurubundan 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağını belirten İŞKUR yetkilileri, İŞKUR binasında başvuruların yapılmadığını hatırlatarak vatandaşları yönlendirme çalıştı. İŞKUR, Sağlık Bakanlığı bu sürekli işçi alımı için Türkiye geneli üzerine 10 bin kadroyla çıktığını açıkladı.

İŞKUR İl Müdüründen Açıklama Geldi

Bu açıklama üzerine Diyarbakır İŞKUR İl Müdürü Mustafa Yılmaz “Bu kadroların dışında ayrıca Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğü olarak 30 temizlik görevlisi, 28 güvenlik görevlisi, 23 klinik destek elemanı, 14 şoför, 8 elektrikçi, 4 inşaat boyacısı, 2 marangoz, 4 ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 6 bilgisayar sistem kurulum bakım, onarım ve arıza giderme elemanı, 4 biyomedikal cihaz teknolojiyle servis destek elemanı olmak üzere 10 farklı meslek grubunda alımlarında olacak. Vatandaşların başvurularını doğru kanallardan yapması lazım.  Başvuru tarihleri 15 Mart 2022 tarihinde başladı. 22 Mart 2022 tarihinde sona erecektir. Başvuru için doğru kanallar sadece ve sadece alo 170, ‘esube.iskur.gov.tr’ ya da ‘e-devlet’ uygulamalarıdır. Bunların dışında herhangi bir başvuru talebi veya başvuru kanalı yoktur” dedi.

Başvurular Elektronik Ortamda Yapılacak

İŞKUR binası veya İŞKUR’a herhangi herhangi bir kuruma gidip başvuru yapılamayacaktır. Covid-19 kapsamı gereği İŞKUR binası üzerinden başvurular alınmayacaktır. Başvurular sadece elektronik ortam üzerinden yapılacaktır.

İş Arayanlara Kaparo Tuzağı

Dolandırıcıların İŞKUR’un adını kullanarak evde iş yapmak isteyenlere ek gelir vaadinde bulunup,, kapora aldığı ortaya çıktı. Şikâyetlerin artması üzerine kurum vatandaşları uyardı. Güvenli iş ilanları için resmi internet adresini işaret etti. İş vaadi ile dolandırıcılık vakaları arttı. Türkiye İş Kurumu, şikâyetlerin artması ile harekete geçti. İlgili hesapların kapatılması istendi. Dolandırıcıların hedefi, bu kez evinden iş yaparak para kazanmak isteyenler oldu. Dolandırıcılar, İŞKUR’un adını kullanarak açtığı hesaplarla ek gelir vaadinde bulundu. Kapora adı altında yüzlerce kişiden para alındı. İŞKUR, vatandaşları kaynağı belirsiz iş ilanlarına karşı uyardı. Kurumun iş ilanlarını yalnızca “www.iskur.gov.tr” internet adresinde yayımladığını duyurdu. İŞKUR, kişisel veri uyarısı da yaptı. Bu yöntemlerle, mağdurların kimlik bilgilerinin de dolandırıcıların eline geçebileceği belirtildi.

Exit mobile version