Koronavirüs yeni belirtisi açıklandı: Hemen ağzınıza bakın! Yeni belirti orada gizli

Koronavirüs salgını tam bitti derken yeniden hortladı. Vaka sayılarının hızlı bir şekilde arttığı duyurulurken, pozitiflik oranı her geçen gün fazlalaşıyor. Bunun üzerine vatandaşlar koronavirüs yeni belirtilerini merak ediyor. Yapılan araştırmalar sonrasında koronavirüsün yeni belirtisinin ortaya çıktığı açıklandı.

Koronavirüsün Omicron varyantı ve alt türleri tüm hızıyla yayılmaya devam ediyor. Yeni varyanta ilişkin yeni belirtiler her geçen gün artarken, uzmanlardan da flaş uyarılar geldi. Koronavirüsün yeni belirtisi için hemen ağzınıza bakın. İşte detaylar

ARTIK KORONAVİRÜS AĞIZDA DA BELİRTİ VERİYOR

İngiltere’deki uzmanlardan gelen son habere göre koronavirüsün yeni belirtilerinin ortaya çıktığı aktarıldı. Açıklama İmmünolog Denis Kinane tarafından yapıldı. Uzman isim, koronavirüsün artık insanlarının ağzında da belirti verebileceğini belirterek şunları söyledi:

“Geçen yıl aynı döneme göre hasta sayısında bir artış trendi var. Koronavirüs hastalarında yüksek ateş, öksürük, koku kaybı gibi belirtiler olabilir fakat bir tane belirti var ki bu çok da fark edilmez ve ağzın içindedir”

AĞIZ İÇİNDEKİ AFTLARA DİKKAT

Uzman isim açıklamasının devamında salgının alt türleri sebebi ile hızlı bir şekilde yayıldığını ifade ederken, hastaların ağızlarındaki belirtilerden birinin de aft olduğunu belirtti. Dilinin üzerinde pütürlü ve şişlik olabileceğini belirten Deniz, durumun bir süre daha devam edeceğini söyledi.

Konuya ilişkin yapılan çalışmalarda 59 koronavirüs hastasının belirtileri incelendi. Bu kişilerden 24’ünde yani yüzde 36,3’ünde ağzının içinde aft çıktığı açıklandı.

Exit mobile version