MEB’ten yeşil ışık gelmişti, 2022 yılı TYP alımları için son durum belli oldu; bu kez tarih de verildi…

Bir süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bütçe görüşmeleri esnasında açıklamalar gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki eksikliklerin tamamlandığını ve bütçelerin yeni dönemde nerelere harcanacağını kalem kalem açıklamıştı. O esnada Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile ortaklaşa yürütecekleri bir Toplum Yararına Programlı (TYP) müjdesi veren Bakan Özer, 2022 yılı TYP alımlarına ilişkin bir açıklama daha yaptı.

DAHA SAĞLIKLI EĞİTİM ORTAMI İÇİN MEB’DE HAZIRLIKLAR TAMAM

Yeni dönem için hazırlık içerisinde olduklarını belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bütçe görüşmeleri esnasında; “İstediğimiz şey, okullarımızın tüm ihtiyaçlarını Bakanlık olarak karşıladığımızı sizlere göstermek. 2022-2023 eğitim öğretim yılında tüm eksikliklerimizi bilerek çok güçlü bir şekilde bir başlangıç yapalım dedik. Temizlikten kırtasiyeye, küçük onarımlardan donatım ihtiyacına kadar hangi okulun ne ihtiyacı varsa onunla ilgili çalışma yapıldı ve bugün İzmir’imizdeki tüm okullarımıza 200 milyonu kırtasiye, 150 milyonu temizlik, 80 milyonu küçük onarım ve 170 milyonu donatım olmak üzere 600 milyon liralık yatırımı göndermiş bulunuyoruz. 400 milyonu da koyduğumuz zaman 1 milyarlık bir eğitim öğretime hazırlık bütçesini İzmir’imizin tüm okullarımıza aktarmış bulunuyoruz” ifadelerini kullanmış ve ardından tüm hazırlıkların Türkiye’de devam ettiğini açıklamıştı. Yeni dönem için bir de istihdam müjdesi veren Bakan Özer, 2022 yılı TYP alımlarına yeşil ışık yapmıştı.

TYP ALIMLARININ 81 İLDE OLACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

Gerçekleştirdiği açıklamalar esnasında; “Aynı zamanda, inşallah, temizlik ve güvenlikle ilgili okullarımızın ihtiyacını karşılamakla ilgili de yakında tüm okullarımıza, tüm illerimize sürprizimizi açıklayacağız. Yani Bakanlık olarak istediğimiz şey, sizlerle birlikte sürekli istişare halinde yol yürüyerek sizlerin her türlü talebini karşılayabilecek her türlü gücümüz var. İnşallah, bundan sonra okul temelli bir şekilde süreçlerimizi yöneteceğiz” ifadelerini kullanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, söz konusu alımların önemli bir kısmının TYP kapsamında İŞKUR ile gerçekleşeceğini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından ise, alımların 81 il genelinde yapılmasının planlandığı öğrenildi.

İLANIN AĞUSTOS AYINDA YAYINLANMASI BEKLENİYOR

Eylül ayında başlayacak olan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için istihdam planını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) adına konuşan Bakan Mahmut Özer, TYP alımlarının ne zaman olacağı konusunda vatandaşları heyecanlandırdı. Ancak, henüz MEB’ten konuya ilişkin bir ilan yayınlanmadı. Eğitim ve öğretiminin 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacağı göz önüne alınaraktan, ilanların ağustos ayı içerisinde yayınlanacağı tahmin edilmeye başlandı.

Exit mobile version