Adaylar KPSS Şartsız 10 Bin Özel Harekat Polisi Alımlarının Başlamasını Bekliyor

Geçtiğimiz günler itibariyle kamuoyuna duyurulan polis alımları kapsamında, Polis Akademisi tarafından bir ilan yayımlanmıştı. Bahsi geçen ilan kapsamında KPSS şartsız, özel harekat branşında yetiştirilmek üzere 10 bin polis alımının yapılacağı aktarılmıştı.

Polis Akademisi’ nin bu ilanına başvurmak isteyen vatandaşlar, tam ilgili başvuru sürecine ulaşacaklarken; başvuruların ileriki bir tarihe ertelendiği bilgisine ulaştılar. İlgili konuya yönelik duyuruyu web sitesinde yapan Polis Akademisi Başkanlığı, açıklamasında başvurularının ne zaman başlayacağına yönelik bilgi vermemişti.

Sürece ilişkin meraklı bekleyişlerini sürdüren adaylar, bazı soruların yanıtlandırılmasına ihtiyaç duyuyorlar. Sürekli olarak sorulan 28 yaş sınırının kaldırılıp kaldırılmayacağı, bayan özel harekat polisinin alımının yapılıp yapılmayacağı konularına yönelik de yoğun olarak ziyaretçilerimiz tarafından aktarılmaktadır. Bu bağlamda en geç 7 günlük bir süreç içerisinde, ilgili duyuruların Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacağını tahmin ediyoruz.


KPSS Şartsız 10 bin polis alımlarında, 28 yaş sınırı kaldırılır mı?

Alımların ertelenmesi üzerine akıllara gelen ilk sorulardan birisi olan bu konu kapsamında, yaş sınırının kaldırılması pek mümkün görünmüyor. Hem alınacak eğitimin koşullarının ağır, görev icrasının çetin olması nedeniyle; böyle bir engelin kaldırılacağını söylemek pek doğru olmayacaktır. Ancak eğitim süreci ve bu süreçte işlenen tekniklere göre de; yaş sınırının kaldırılması gündeme gelebilir. Dolayısıyla, net bir ifade vermek mümkün değil.

10 bin özel harekat alımlarında, bayan aday kontenjanı açılır mı?

Bayanlar tarafından sıklıkla dile getirilen bu duruma yönelik, bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu. Bayan ziyaretçilerimiz, bu konuda sürekli olarak beklentilerini dile getiriyorlar. Ancak şuana kadar Polis Akademisi Başkanlığı’ ndan bir açıklama yapılmış değil.

Kamupersoneli.net | ANKARA
Exit mobile version