Ünlü isimden kahreden haber: Hayatını kaybetti! Ölüm nedeni açıklanmadı

Gelen bir son dakika haberine göre dünyaca ünlü isim Uwe Seeler hayatını kaybetti. 85 yaşındaki ünlü ismin vefat nedeni açıklanmazken, haber spor camiasında derin bir üzüntüyle karşılandı. İşte merak edilenler ve Uwe Seeler kimdir? Sorusunun cevabı..

Alman futbolu denilince akla gelen Uwe Seeler, 85 yaşında hayatını kaybetti. Dört Dünya Kupası’nda gol atan ilk futbolcu olarak bilinen Seeler Batı Almanya’yı 1966 yılında Dünya Kupası finaline taşımıştı.

UWE SEELER KİMDİR?

Hamburg tarihinin tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu olan Seeler, 2003 yılında Hamburg’un fahri vatandaşı oldu. Hamburg belediyesinden yapılan açıklamada, “Hamburg, Uwe Seeler’in yasını tutuyor. Bundesliga’nın ilk gol kralıydı” denildi. Seeler, 1963’te kurulan Bundesliga’da 137 golle hala Hamburg’un rekor golcüsü.

Seeler, 1960, 1964 ve 1970 yıllarında yılın Alman futbolcusu seçildi. İspanya ve İtalya’daki kulüplerden, özellikle de 1961’de Inter Milan’dan milyonluk büyük bir teklif aldı, ancak “paradan önemli şeyler var” diyerek Hamburg’da kalmayı tercih etti.

Seeler, Hamburg’la birlikte 1960’da Almanya şampiyonluğunu ve 1963’te Almanya Kupası’nı kazandı. Hamburg, 1961’de Avrupa Kupası yarı finalinde Barcelona’ya ve 1968’de Kupa Galipleri Kupası finalinde AC Milan’a yenildi.

Exit mobile version