Öğretmen

Halk Eğitim Merkezleri Öğretmenleri de Norm Kadro Güncellemesinde Yer Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarının gündemde olduğu Eylül ayında norm fazlası öğretmenlere ilişkin açıklamalar da yaptı. Kadrolarda oluşan açıklık nedeniyle norm fazlası öğretmenlerin de ataması yapılacağı açıklandı. Norm fazlası öğretmen atamaları içinse 23 Eylül-26 Eylül 2016 tarihleri verildi. Atamalar için başvurular başlamadan önce, eğitim sendikaları ve norm fazlası öğretmenler öncelikle kadrolarda güncellenme yapılması gerektiğini ifade ettiler. Eğitim Sendikalarının norm kadro güncellemesi tepkilerini sizlerle paylaşmıştık 

Kadroların güncellenmesi gerektiği iddialarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, norm fazlası öğretmen kadrolarının güncelleneceğine dair bir açıklama yaptı. MEB norm fazlası öğretmen kadrolarının güncellenmesi için 17 Ekim- 25 Kasım tarih aralığını verdi. 

Norm kadro güncelleme işlemlerinin başladığı şu günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezlerine de konuyla alakalı bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda, halk eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin kadro güncelleme işlemlerinin de, diğer norm fazlası öğretmen kadrolarının güncellenmesiyle aynı şekilde yapıldığı belirtildi.

Kadro güncellemesi işlemlerinin sistem üzerinden yapılabilmesi için 17 Ekim-21 Ekim tarihleri arasında sistemlerin kullanıma açılacağı, sisteme giriş yapılarak ilçe milli eğitim müdürlükleri ile halk eğitim merkezlerinin yetkililerine şifre verileceği, işlemlerin Norm Kadro Tahsis/Tenkis Kılavuzu doğrultusunda yapılacağı, yapılan işlemlerin önce İl Milli Eğitim Müdürlükleri daha sonra Genel Müdürlük tarafından onaylanacağı açıklandı.