EkonomiGündemPolitika

Kritik görüşme başladı: Borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıklayacak…

Milyonların merakla beklediği Kabine Toplantısı bugün saat 14.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Günlerdir Türkiye gündeminden düşmeyen KYK borçları konusunun bu toplantıda çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Bugünkü Kabine Toplantısı’nda, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan “Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı toplantı sonrası yapacağız. Gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Kabine toplantımızdan sonra da gerekli açıklamayı yapacağız” ifadelerini kullandığı için KYK borçlarına binen faiz yüküyle ilgili bir çözüm sunulacağı tahmin ediliyor.

Gençlik Bakanı Kasapoğlu da KYK borçlarıyla ilgili çalışmaların detaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını dile getirerek “Her şey hazır, Kabine toplantısı sonrası gençlerimizle ilgili müjdeleri Cumhurbaşkanı’mız açıklayacak” demiş ve beklentileri yükseltmişti.

VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞ DA GÜNDEMDE

Diğer yandan koronavirüs salgınında gelinen 6. dalga ve vaka sayılarındaki ani ve hızlı yükseliş de bugünkü Kabine Toplantısı’nda görüşülecek. Toplantıda, vaka sayılarındaki artış nedeniyle tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesi bekleniyor.