EğitimSınavlar

Çok sayıda kişi bekliyordu! ÖSYM beklenen duyuruyu sonunda yaptı: Son 2 gün kaldı, acele edin

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) binlerce kişiyi ilgilendiren duyurular yapmaya devam ederken beklenen duyuru da yayımlandı. ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli bir açıklama yaptı. YÖKDİL/2 hakkında bilgilendirmede bulunan Aygün 2 gün içerisinde başvurusunu yapmayanlar sınava katılma hakkını kaybedeceğini aktardı.

18 TEMMUZ SON TARİH

Özellikle akademik kariyer yapmak isteyenler YÖKDİL sınavlarını takip ederlerken 28 Ağustos 2022 tarihinde ikincisi uygulanacak YÖKDİL için duyuru yapıldı. Bu duyuruda adayların sınava katılım için başvurularını 18 Temmuz’a kadar gerçekleştirmeleri gerektiği paylaşıldı.

HALİS AYGÜN’ÜN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Prof.Dr.Halis Aygün sosyal medyadan yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“28 Ağustos 2022 tarihinde ikincisini uygulayacağımız Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/2) başvuru kılavuzu internet sitemizde yayımlanmıştır. Başvurular 6-18 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylarımıza şimdiden başarılar dilerim. #2022YÖKDİL”

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

ÖSYM Başvuru kılavuzuna göre, 185,00 TL sınav ücretini yatırmak gerekiyor. Geç başvuru tarihi ise 26 Temmuz olarak açıklandı. Adaylar geç başvurularda daha fazla ücret ödemesi yapmak durumunda kalıyor.