BelediyelerGündem

Yasak kararları peş peşe alınıyor: Bir ilimizde daha Eylül ayının sonuna kadar tamamen yasaklandı!

Yurt genelinde devam eden yüksek sıcaklıkların oluşturabileceği felaketlere karşı önlem amaçlı yasak kararları peş peşe alınıyor. Buna istinaden bir ilimizde daha ormanlık alanlara girişler Eylül ayının sonuna kadar tamamen yasaklandı!

Yasak kararı bu defa Uşak’tan geldi. Uşak Valisi Turan Ergün, olası orman yangınlarının önüne geçebilmek adına Eylül ayı sonuna kadar ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını duyurdu.

GÖREVLİLER DIŞINDA KİMSE GİREMEYECEK

İzmir – Ankara karayolu üzerinde Polis Şeker Uygulama Noktası’na giden Vali Ergün, ormana giriş çıkışların Eylül ayı sonuna kadar yasaklandığını, bölgelere ancak görevlilerin girebileceğini söyledi.

Vali Ergün’ün açıklamaları şöyle oldu:

“Temmuz ayındayız ve sıcakların en yüksek seviyeye vardığı dönem. Geçen haftalarda da yine Muğla’da yangın yaşadık. Çevre illerle de uyumlu olarak ve orman komisyonu olarak özellikle ormana girişlerde bazı tedbirler aldık. Eylül sonuna kadar ormanlara başıboş girmek yasaklandı. Ormana sadece görevliler girebilecek. Onun dışında ormana girmek, ateş yakmak, piknik yapmak yasaklandı.”