DünyaEditörün SeçtikleriKültür-sanat

Gündeme bomba gibi düştü! Tüm dünya şokta: Brad Pitt’ten kötü haber!

Tüm dünyanın yakından tanıdığı dünyaca ünlü aktör Brad Pitt’ten kötü haber geldi. Ünlü aktör herkesten gizlediği ve mücadele ettiği hastalığını duyurdu. Yüz körlüğü hastalığı ile mücadele ettiğini ifade eden aktör kendisinin bencil olmadığını sadece görüştüğü insanların daha sonra gördüklerinde yüzlerini hatırlayamadığını söyledi.

Brad Pitt, yaptığı açıklamasında gördüğü ve tanıştığı insanları sonradan hatırlayamadığını söyledi. Bu hastalık sebebiyle kendisinin egoist olarak yorumlandığını ifade eden ünlü aktar, prosopagnazi hastalığına yakalandığını açıkladı.

BEYNİNİN BÖLGESİNDEKİ EKSİKLİK YÜZÜNDEN

GQ Dergisi’ne konuşan 58 yaşındaki ünlü aktör, açıklamasında genel olarak doğuştan gelen ve beynin bir bölgesindeki eksiklik sebebiyle yüz körlüğü hastalığına yakalandığını söyledi.

İNSANLAR ONLARA SAYGISIZLIK ETTİĞİMİ DÜŞÜNÜYOR

Oscar ödüllü oyuncu Brad Pitt, gördüğü ve tanıştığı insanları sonradan hatırlayamadığını belirterek, “Bu da insanların beni ilgisiz, yanına yaklaşılamaz ve sadece kendini düşünen bencil biri gibi görmelerine neden oluyor. Birçok insan benden nefret ediyor çünkü onlara saygısızlık ettiğimi düşünüyorlar “açıklamasını yaptı.

PROSOPAGNOZİ HASTALIĞI NEDİR?

Yüz körlüğü olarak bilinen bu hastalık genelde doğuştan geliyor. Beyindeki bir bozukluk sebebiyle kişiler diğer kişilerin yüzlerini hatırlayamaz, tanıyamaz ve neredeyse hiç göremez. Bu kişiler genellikle diğer kişilerin yüzlerini tanımakta zorluk çekebilir.