KPSS Şartsız Lise Mezunu Özel Harekat Alımı Ertelenebilir Dememiş Miydik?

 KPSS Şartsız Lise Mezunu Özel Harekat Alımı Ertelenebilir Dememiş Miydik?
Daha önce 10 Ekim 2016 tarihinde ön başvurularının alınacağı ilan edilen özel harekat alımları ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Bilindiği gibi 17 Ekim’e ertelenen özel harekat polisi alımı için ön başvuru süreci Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinden yapılan duyuru ile ileri bir tarihe alındı. Peki neden? Sistemsel bir arıza nedeniyle deniliyor, fakat alımların ,  askerlik şartının esnetilmesi yüzünden ertelendiği de varsayılabilir.

Peki neden?

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan , bir kaç gün önce Hakim-Savcı kura töreninde kamu personeli alımlarında ve çoğu kamu kurumunda reformun şart olduğuna işaret etmiş ve bununla ilgili düzenlemelerin derhal hayata geçirilmesi gerektiğinin, konunun hayati öneme sahip olduğunun altını çizmişti. Kamupersoneli.net olarak bu açıklamadan sonra alımlarla ilgili süreçlerin uzayabileceğini , Cumhurbaşkanı’nın talimatı sonrasında, özel harekat polisi alımı ve diğer polis alımlarında bazı yeniliklerin gelebileceğini siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmıştık.

İlgili Haberimiz İçin Yukarıdaki Resme TIKLAYIN.

Peki bunlar neler olabilir? Özel harekat polisi alımlarında biliniyor ki daha önce lisans mezunları başvuruda bulunabiliyordu ve KPSS şartı aranıyordu, bu şartlar esnetilerek lise ve dengi okullardan mezun adayların da başvuruda bulunabilmesi , KPSS şartının aranmaması gibi düzenlemeler getirildi. Bunu da sizlerle paylaşan ilk ve tek siteydik.

Şimdi ne oldu da bu teknik sorun halledilemedi?

Akıllardaki soru işaretlerinden birincisi askerlik şartı ? Askerlik şartının esnetilmesi yönünde bir çok kampanya düzenlendi, BİMER ve CİMER’e talep yağdı. Tabi ki halkın talebi gözardı edilemez. Bununla ilgili mecliste bir çok soru önergesi de yer aldı.

Kısacası bunların görüşülmesi için ilgili alımlara ön başvuru sürecinin ertelendiği düşünülebilir, bir diğer konu kadın aday alınmaması. Kadın adayların özel harekat polisi alımlarında kendilerine kontenjan ayrılmamasına tepki gösterdiklerini her gün görüyoruz.

KADIN ADAYLAR DA MÜJDE BEKLİYOR!

Özel harekat polisi olmak isteyen kadın adaylar “Eğitimci Kadın Özel Harekat Polisleri Bile Var ? Neden kadın aday alınmıyor? ” diye sordu, sordu  , sormaya devam ediyor. Bunla ilgili de bir düzenleme olabilir. Ya da Polis Akademisi Başkanlığı’ndan duyurulduğu gibi teknik bir arıza vardır. Her ne olursa olsun, özel harekat alımlarının ileri bir tarihe ertelenmesi kafalarda bir çok soru işareti bıraktı.

ASKERLİK ŞARTI MI ESNETİLECEK?

Sonuç olarak özel harekat polisi alımları için yapılan duyuruda 10 bin erkek öğrenci aday alınacağı tekrar vurgulandı lakin ilgili duyuruda şartlardan askerlik şartı ve diğer detaylar yine yer almadı. Bakalım neler olacak?…

KAMUPERSONELİ.NET  – ÖZEL HABER

Ziyaretçiler Bu sitede yer alan içerikleri kaynak göstererek “Kamupersoneli.net adresinden alınmıştır. yayımlayabilirler.Aksi takdirde hukuki süreç başlatılacaktır…

Exit mobile version