Tüm dünya bunu konuşuyor: BioNTech aşısına dava açıldı! BioNTech koronavirüs aşısı..

Koronavirüs salgını döneminde üretilen aşılardan biri BioNTech idi. Gelen bir son dakika haberine göre Almanya merkezli şirket olan CureVac, diğer Alman firması olan BioNTech’e dava açtı. Gerekçesi ise iki iştiraki aleyhine mRNA kullandığı iddiasıydı. Bu sebeple firma patent davası açarak adil tazminat talep etti.

Firmalardan CureVac, açıklama yaptı. BionTech ve şirketin mRNA teknolojisinin kullanması gerekçesiyle tazminat davası açtığını belirtti. Dava için Düsseldorrf Bölge Mahkemesi’ne başvuruldu.

ADİL TAZMİNAT İSTENDİ

Açıklamanın devamında koronavirüs aşısının üretilmesinde kullanılan mRNA teknolojisinin üzerinde 20 yıldan fazla bir süredir çalışma yapıldığını ve BioNTech’ten fikri mülkiyet hakları ihlali sebebi ile adil tazminat istendiği duyuruldu.

CureVac’ın ihtiyati tedbir talep etmediğinin belirtildiği açıklamada, aynı zamanda şirketin BioNTech’in mRNA teknolojisine dayanan Kovid-19 aşısının üretimini, satışını veya dağıtımını engelleyecek yasal bir işlem başlatma niyetinde olmadığı vurgulandı.

GÜÇLÜ SAVUNMA YAPILACAĞI BELİRTİLDİ

Konuya ilişkin BioNTech firması güçlü savunma yapacağını açıkladı. BioNTech açıklamasında fikri mülkiyet haklarına değer verildiği ve saygı duyulduğunu söyledi. Koronavirüs aşısının başarısının altını çizerek firma açıklamasında, “BioNTech’in aşı çalışması orijinaldir ve bunu tüm patent ihlali iddialarına karşı güçlü bir şekilde savunma yapacağız.” ifadesine yer verildi.

GELİRİN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Salgının zirvesi olarak tanımlanan geçtiğimiz yılda BioNTech aşılardan 19 milyar avro gelir elde etmişti. Gelirlerin bu yıl 17 milyar avroya gerilemesi bekleniyor.

Exit mobile version