Özel Şirketlerden Ara Zam Müjdesi! Asgari Ücret Zammı Tetikleyici Oldu! Katılımcıların Yüzde 83’ü Olumlu Bakıyor!

Uzun süredir beklenen haber sonunda geliyor. Anket çalışmaları şirketlerin ara zam sürecine olumlu baktığını ortaya koydu. Yıl içinde özel sektör çalışanlarına da ara zam uygulaması yapılacak. Bazı şirketler ara zam uygulamasını iki kere yapma kararı aldı.

Özel Şirketler Ara Zam Çalışmalarına Başlıyor!

Asgari ücret çalışmaları her yıl yeni yıl ile birlikte belirleniyor. Bu yıl ise yıl ortasında asgari ücret tutarında değişiklik yapıldı. Bu yıla özel ara zam uygulaması asgari ücreti 5 bin 500 TL’ye ulaştırdı. Gözler özel sektörlere çevrildi. Şirket sahipleri çalışanlarına özel ara zam uygulamaya olumlu baktığını bildirdi. %30 oranında gerçekleşen asgari ücret tutarındaki zammın özel şirketlerde net olarak ne kadar olacağı belli değil!

Ara Zam için Yüzde 83 Evet Dedi!

Şirketlerin yaklaşık olarak %83’ü ara zam uygulamasına olumlu bakıyor. Araştırmaya katıldığı halde şirketlerin %17’sinin ara zam yapmayı düşünmediği ortaya çıktı. Ankete katılan 10 farklı sektöre yönelik zam oranı da belli oldu. Yaklaşık olarak %20 ile %29 arasında değişkenlik gösteren rakamlar ortaya çıktı.

Şirketler Ne Kadar Zam Uygulayacak?

Yapılan araştırma sonrasında bazı şirketler bir kez ara zam bazıları ise iki ve üzerinde ara zam yapılmasını daha doğru olduğunu ifade etti. Şirketlerin planlamasında iki ve daha fazla zam uygulaması söz konusu olacak. Rakamsal değerlere bakıldığında %64 oranında şirketin tek bir arazam uygulayacağı fark edildi. %19’luk kısım ise iki ve daha üzeri ara zam yapacağını belirtti.

Özel Şirketlerde Ara Zam Neden Uygulanıyor?

Rakip firmalar arasındaki dengeyi sağlayabilmek için ara zam uygulamasına gidiliyor. Özellikle otomotiv sektörü başta olmak üzere teknoloji ve internet üzerine faaliyet gösteren çok firma %40’ı bulan ara zam gerçekleştirdi. Bu da özel sektörleri harekete geçiriyor.

Exit mobile version