Facebook Kullananlar Dikkat: Önemli Uyarı Geldi! Bu 3 Ayarı Mutlaka Değiştirin!

Sosyal medya platformu devi Facebook, tüm kullanıcılarına, hesap korunması ve güvenliği ile ilgili bir uyarı gönderdi.

Son olarak bünyesine WhatsApp’ı alarak daha da büyüyen sosyal medya platformu Facebook, kullanıcılarını hesaplarını koruma ve güvenliğini sağlama konusu ile ilgili uyardı. Son dönemlerde hesap güvenliği konusunda kullanıcılarla sık sık başı derde giren Facebook, artık böyle sorunlar yaşamamak için kullanıcıların değiştirmesi gereken ayarları açıkladı. Özellikle, yapabileceğiniz üç değişiklikle uygulamadaki güvenliğinizi sağlayıp gizliliğinizi koruyabilirsiniz.

Peki, Facebook’ta güvenliği sağlamak için ne gibi ayarlar yapmak gerekiyor?

Özellikle, yapabileceğiniz üç değişiklikle uygulamadaki güvenliğinizi sağlayıp gizliliğinizi koruyabilirsiniz.

Facebook Konum Geçmişini Kapat

Konum Geçmişi, Facebook’un iOS ve Android uygulamaları tarafından nerede oturum açtığınızın gösteren bir özelliktir. Veriler, Facebook ayarlarınız üzerinden görüntülenebilen dijital bir harita üzerinde saklanır. Facebook’un hangi mağazaları ve ya işletmeleri ziyaret ettiğinizi ve “hareket halinde” olduğunuzu gösterebilir. Konum Geçmişiniz ayarlarınızın havuzunda saklanır. Facebook’un Android veya iOS uygulamaları veya masaüstü tarayıcınız aracılığıyla erişebilirsiniz.

Bu ayar Facebook’un web sitesi ve uygulamaları aracılığıyla kapatılabilir. İsterseniz Konum Geçmişinizi silme seçeneğiniz de var. Diğer şeylerin yanı sıra, Facebook size gösterdiği reklamları daha iyi uyarlamak için GPS koordinatlarınızı kullanır. Konum Geçmişi, gizlilik revizyonunun bir parçası olarak Facebook tarafından siliniyor, ancak geçmişinizi 1 Ağustos 2022’ye kadar görüntüleyebilirsiniz. Bu özelliği kaldırmak için;

Şifreleme Kullan

Facebook Messenger kullanıyorsanız, güvenliğinizi artırmak için şifrelemeyi etkinleştirebilirsiniz.

Şifreleme, mesajları daha özel hale getirmenin bir yoludur.

Şifrelenen mesajlarda yalnızca gönderenin ve alıcının açabileceği şifreler oluşur.

Facebook bile şifreli bir Messenger metnini okuyamaz. Daha iyi güvenlik için Messenger’da sesli veya görüntülü aramaları bile şifreleyebilirsiniz.

Şifrelemeyi etkinleştirmek için belirli bir Messenger konuşmasının ayarlarına girmeniz yeterlidir.

Exit mobile version