Editörün SeçtikleriGündem

Açıklama yapıldı: Kötü haberler peş peşe geldi! 19 kişi hayatını kaybetti

Türkiye bir süredir artık koronavirüsü geride bıraktı. Öyle ki salgının başından bu yana gün gün açıklanan koronavirüs verileri artık haftalık olarak açıklanmaya başladı. Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı haftalık koronavirüs verilerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 13-19 Haziran’da 10 bin 954 kişinin test sonucu pozitif çıktı.

Haziranın ilk yarısında 7 bin 500 civarında seyreden haftalık vaka sayılarında yüzde 50’lik bir artış yaşandı. Aynı zamanda salgın sebebiyle de kötü haberler duyuruldu. 19 vatandaşımız koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı haftalık koronavirüs verilerini covid19.saglik.gov.tr adresi üzerinden duyurdu. Buna göre 13-19 Haziran’da 10 bin 954 kişinin testi pozitif çıktı. 19 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bununla birlikte toplam Vefat sayısı 99 bin 15 oldu.

AŞI VERİLERİ DE AÇIKLANDI

Vakaların yanı sıra aşılama oranı da açıklandı. Buna göre:

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.