Vatandaşlara bayram harçlığı veriliyor! e-Devletten başvuran 1.100 TL para alacak: Paylaşılan IBAN numaralarına paralar yatacak

Kurban Bayramı’nda devlet ihtiyaç sahipleri de unutulmazken bayram için vatandaşlara da harçlık veriliyor. Devlet ihtyaç sahipleri vatandaşlara ekstradan 1100 TL para yardımı yapılırken bu yardım sosyal destek olarak geçiyor. Ancak bayram arifesinde başvuru yapılıp para alındığı için bayram harçlığı olarak nitelendiriliyor.

1.100 TL PARA VERİLİYOR

1100 TL’lik Bayram Harçlığı olan maddi yardım Açık Kapı üzerinden yani e devlet üzerinden başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine başvurularının değerlendirilmesi sonucunda para verilecek. 1100 TL’lik bayram harçlığı alabilmek için E-devlet sistemine giriş yapmak gerekiyor.

18 YAŞINDAN BÜYÜK OLUNMALI

2022 yılında Kurban Bayramı Devlet Para Yardımı ülkemizde yaşayan maddi para yardımına ihtiyacı olan kişiler için geçerli bir yardım olduğundan dolayı Başvuru yapmayacak olan kişilerin belirli bir yaş sınırı vardır ve bu yaş sınır 18’dir.

HERHANGİ BİR YARDIM ALINMAMASI LAZIM

Maddi yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara devlet tarafından para veriliyor. 18 yaşın üzerinde olanların başvuru yapabildiği belirtildi ve 18 yaş ve üzerinde olan kişinin maddi ülkelerinin düzenli olmaması ve bulunduğu haneye asgari ücretin belli bir oranında gelir gelmesi gerektiği aktarıldı. Anca bu parayı almak için herhangi bir maddi yardım alınmaması gerektiği paylaşıldı.

18 yaşını doldurmuş ve geliri asgari ücretin belirli bir oranda olan kişiler bu maddi yardım için başvuru yapabilmektedirler. Başvuru yapmak isteyen kişilerin belirli bir sosyal güvencesi olması ya da olmaması herhangi bir sorun yaratmamaktadır.

Exit mobile version