Asgari ücret 6.166 TL sürprizi! Asgari ücret zammı kesinleşti: Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammında tarih verdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantısını merakla bekliyordu ve toplantı sonrasındaki kararlar açıklandı. Beklendiği gibi asgari ücretle ilgili açıklama da geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı için çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

ZAM DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

Asgari ücrete yapılacak zam oranı merakla beklenirken, ortaya atılan rakamlar da dikkat çekerken Akşam Gazetesi Yazarı Turhay Güler, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programında asgari ücrete temmuz ayında yapılması beklenen ek zamma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ERDOĞAN ZAM İÇİN TARİH VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkında yaptığı açıklamalarında talimatı verdiğini belirterek önümüzdeki haftalarda asgari ücrete zamlı müjdeyi vermek istediğini paylaştı. Bununla beraber Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücreti yeniden değerlendirilmesini istedim. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. Kamu çalışanlarımıza ve emeklilerimize enflasyon farkını zaten vereceğiz. Bu düzenlemenin 13.7 milyon emeklimizin tamamını kapsadığının altını çizmek istiyorum. Şu anda Çalışma Bakanım çalışmayı hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler ve ardından NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimle paylaşma fırsatını bulacağız”

6 BİN 166 TL OLMASI BEKLENİYOR

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ise asgari ücret hakkında yaptığı açıklamasında Asgari ücrette ekmek teknesini de korumamız gerektiğini asgari ücretin 6 bin 166 lira olmasını umduklarını ve beklediklerini belirtti. Ayrıca TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal da Açlık sınırının 6 bin lira olduğu bir yerde asgari ücretin 6116 TL olması gerektiğini enflasyon üzerinde bir fark verilirse harika olacağını ifade etti.

Exit mobile version