Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor! Ödemeler Bayram Öncesi Yapılacak

Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşlı ve engelli aylıklarının kurban bayramı öncesinde yatırılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından herkesi ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda birisi de aile destek programları ve aylıklardı.

‘Yaşlı Ve Engelli Aylıkları Bayram Öncesi Ödenecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız düzenli ve süreli yardım programlarından faydalanan tüm aileleri ziyaret ederek insanlarımızı dinleyecek, ihtiyaç tespiti yapacaktır. 15 milyar liralık ilave bütçeye sahip, 12 ay süreyle devam edecek olan aile destek programının ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz. Tip 1 diabet hastası evlatlarımızla ilgili müjdemiz var. Bu teşhisle insülün tedavisi gören çocuklarımızdan 11 bin 500 kişiye sürekli glikoz cihazı veya ikame cihaz temin edeceğiz. Yaşlı ve engelli bakım projelerini milli programa dönüştüreceğiz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakımlarına kadar tüm zaruri ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version