Canlı yayında duyuruldu! Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı açıkladı: Asgari ücrete zam müjdesi!

Bugün tüm Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantısını merakla bekliyordu. Akşam saatlerinde sona eren toplantı sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen asgari ücrete zam açıklaması geldi. Erdoğan, açıklamasında bu yıl yapılan zammın enflasyon sebebiyle yetersiz kaldığını belirtti.

Beştepe’de düzenlenen kabine toplantısının ana gündem maddeleri arasında asgari ücrete zam, memur ve emeklinin maaşlarında iyileştirme bulunuyordu. Toplantı sonrasında Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamasında asgari ücrete zam için talimatın verildiğini ve hafta sonuna kadar süre verdiğini söyledi. İşte detaylar..

HAFTA SONUNA VARMADAN BİTİRİLECEK

Erdoğan açıklamasının devamında talimatı verdiğini belirterek önümüzdeki haftalarda asgari ücrete zamlı müjdeyi vermek istediğini şu sözlerle belirtti:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretiden yeniden değerlendirilmesini istedim. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. Kamu çalışanlarımıza ve emeklilerimize enflasyon farkını zaten vereceğiz. Bu düzenlemenin 13.7 milyon emeklimizin tamamını kapsadığının altını çizmek istiyorum. Şu anda Çalışma Bakanım çalışmayı hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler ve ardından NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimle paylaşma fırsatını bulacağız”

Yapılan bu açıklama sonrasında asgari ücrete yapılacak zam kesinleşmiş oldu. Miktarın önümüzdeki günlerde çalışmalar sonrasında Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması bekleniyor.

ZAMLI MEMUR MAAŞI İÇİN TARİH VERDİ! “KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE”

Bu arada yılbaşında inşallah çalışmalarımızın, çalışanlarımızın ve emeklilerimizin ücretlerini tekrar gözden geçirecek, günün şartlarına göre ne yapılması gerekiyorsa onu da kendilerine vereceğiz. Ayrıca temmuz ayı memur maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde, 8 Temmuz’da zamlı haliyle ödeneceğini de ifade etmek istiyorum.

Exit mobile version