Asgari ücrete Temmuz’da gelecek zam belli oldu! “Şimdiden hayırlı olsun”

Memur ve emekli vatandaşlar heyecanla ve merakla Temmuz ayını bekliyor. Zira TÜİK 4 Temmuz’da Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak ve enflasyondaki artışla birlikte 6 aylık veriler netlik kazanacak. 2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamlarının belirlenmesiyle birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam da netleşecek. Öte yandan hükümet kanadından gelen açıklamalara göre Temmuz’da asgari ücrete de belli bir oranda zam uygulanacak ancak bu zammın hangi oranda yapılacağı henüz bilinmiyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yaptığı açıklamada asgari ücrete Temmuz’da en az ne kadar zam geleceğini dile getirdi. İşte detaylar…

Hükümet Kanadından Zam Açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı’da yaptığı açıklamalarla dikkatleri çekti. Daha önce hükümet kanadından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Temmuz’da uygulanacak zamlara ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Her iki isim de maaş artışlarına ilişkin olarak “yüzde 40” sinyalleri vermişti. Bu açıklamaların ardından konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Akbaşoğlu da yaptığı açıklamada tüm çalışanların maaşına en az yüzde 40 zam yapılacağını dile getirdi.

Akbaşoğlu: En Az Yüzde 40 Zam Hayırlı Olsun

Zam düzenlemesi ve bu alandaki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Akbaşoğlu, açıklamasında “Dünya bir pandemi sürecinden geçiyor. Birtakım problemler ve sıkıntılar yaşıyoruz. Bunu da Allah’ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aşacağız. Çok kalmadı, haftaya büyün çalışanlarımıza en az yüzde 40 olmak üzere bütün maaş ve ücretlere zam şimdiden hayırlı olsun” sözlerini dile getirdi.

Akbaşoğlu öte yandan açıklamalarında 3600 ek gösterge ve öğrenci affına da değindi. 3600 ek göstergeyi haftaya Meclise getireceklerini dile getiren Akbaşoğlu, ayrıca terör irtibatı dışında okullarla ilişiği kesilen tüm öğrencilere de af getirileceğini söyledi.

Exit mobile version