İşkur İş İlanları

Yüzlerce Farklı Branş İçin 127 Bin 591 Personel Alımı Yapılacak! İŞKUR Üzerinden Personel Alımı İlanları Güncellendi!

İşsizliğin arttığı ve iş bulmanın oldukça zorlaştığı şu dönemlerde vatandaş İŞKUR’un yaptığı ilanlardan gözünü alamıyor. İŞKUR üzerinden yapılan iş ilanları güncellendi. Farklı kurum ve kuruluşlar, yüzlerce farklı branştan iş ilanı açtı. Toplam olarak 127 bin 591 kişi işe alınacak.

Yüzlerce Meslek İçin 127 bin Kişilik Kadro Açıldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile haziran ayında pek çok iş ilanı yayınlandı. Kadrosunda eksiklikler bulunan ya da personel sayısını artırmak isteyen kurum ve kuruluşlar personel alımına ilişkin ilanlarını yayınladılar. Yayınlanan ilanlarda yüzlerce farklı meslek yer alırken, bugün itibarı ile yayınlanan da hesaba katılınca toplam olarak 127 bin 591 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

İŞKUR üzerinden açılan personel alım ilanlarında işçi, garson, hastane personeli, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi gibi pek çok farklı meslek ve branş yer aldı. Açılan İş ilanlarında adayların farklı meslekler için farklı niteliklere sahip olması bekleniyor. İş ilanları çok geniş bir yelpazede yer alıyor. Dolayısıyla vasıflı eleman kadar vasıfsız elemanlarda ihtiyaç duyulan personeller arasında yer aldı.

Başvuru Yapacak Adayların Taşıması Gereken Genel Özellikler Belli Oldu

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlar için ortak olarak bazı şartların sağlanması gerekiyor. Kurumların açtığı ilanlara başvuru yapacak olan vatandaşların aşağıda sıralamış olduğumuz şartları yerine getirmesi bekleniyor. Buna göre;

  • En az ilkokul diplomasına sahip olmak,
  • Sosyal güvenlik kurumlarından aylık almamak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Disiplinsiz davranışlar sebebi ile görevden ya da meslekten uzaklaştırılmamış olmak,
  • Kurum ve kuruluşların sunduğu özel şartları taşımak.

Bu şartları taşımadığı halde başvuru yapan adaların başvuruları geçersiz sayılacaktır.