MHP'li Vekilden Özel Harekat Alımlarında Yaş ve Askerlik Şartı Önerisi ( Askerlik Şartı Kaldırılsın, Yaş Sınırı 30'a Yükselsin)

Bilindiği üzere Özel Harekat Polisi alımlarında şartlar değişti. Alımlardaki ilk şartlar 29 yaş ve Lisans mezunu olma şartı bulunuyordu. Ancak yeni şartlar 28 yaş sınırı olurken Lisans mezunu olma şartı ise Lise mezunu olma şartı olarak değiştirildi. 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Özel Harekat Polisi alımlarında şartların esnetilmesi gerektigini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 10 bin Özel Harekat Polisi alımı yapılacağını açıkladı.

Erdem, daha önce Polis Meslek Eğitim Merkezlerine Özel Harekat Polisi yetiştirmek üzere 10 bin polis adayı alımında 29 yaş ve Lisans mezunu olma şartlarının olduğunu şuan ise 28 yaş sınırı ve Lise mezunu olma koşulunun getirildiğini ifade etti.

MHP’li vekil Lise şartı olduğundan dolayı askerlik şartının kaldırılması ve yaş sınırının da 30 yaş olması gerektiğini söyledi. 

Arzu Erdem açıklamasında 10 bin adet alım yapılacak ancak şartların esnetilmediğinden dolayı başvuruların yeterli sayıda olmayacağını ve 10 bin alımdan sonra 20 bin Özel Harekat Polisi alımının da yapılacağı söyleniyor ifadelerini kullandı. 

Kamupesoneli.net / ANKARA

Exit mobile version