İşkur İş İlanları

Tam 2.170 Meslek Grubuna Toplamda 131.600 Personel Alınacak! Başvurular İŞKUR Üzerinden, Başvuru İçin Geri Sayım Başladı…

İşsizliğin rakamlarla da görünür hale geldiği Türkiye’de devreye bir kez daha Türkiye İş Kurumu olan İŞKUR giriyor. Haziran ayı itibariyle açık ilan sayılarında inanılmaz bir artışa gitmiş olan İŞKUR, 2.170 farklı meslek grubunda yayınlanan ilanlar ile iş arayan vatandaşların karşısına çıkıyor. Öte yandan İŞKUR’un iş ilanlarına tek bir tıkla başvuru yapılabiliyor.

İş ilanlarıyla bu ay tam 2.170 farklı meslek grubuna istihdam yaratmayı amaçlayan İŞKUR, bu meslek gruplarının tamamında 131.600 kişiyi istihdam etmeye hazırlanıyor. İş arayan ile iş vereni buluşturduğu noktada istihdamda da artış sağlayan İŞKUR, haziran ayı ilanlarını aktif hale getirmiş bulunuyor. Bu hareketin ardından da İŞKUR ilan şartları belli olmuş bulunuyor.

İŞKUR’da 2.170 Farklı Meslekte Açık Pozisyon Var

Özellikle pandemi döneminde değişen çalışma alışkanlığı sadece personelleri değil, işyerlerini de etkilemeye başlamış bulunuyor. Bu kapsamda personel sayısı günden güne eriyen kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel şirketler de alımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye’nin resmi iş bulma platformu olan İŞKUR ise, özellikle şirketlerin sıklıkla ilan verdiği yerlerden biri oluyor. Bu bağlamda haziran ayı itibariyle İŞKUR üzerinde 2.170 meslek grubu için ilan yayınlanmış bulunuyor. Bu ilanlara başvuru yapmak isteyen vatandaşlar İŞKUR’un e-Şubesi üzerinden iş arayan profili ile kaydolduktan sonra, arama ekranı olan (https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx) linki üzerinden istedikleri pozisyona başvuru yapabiliyor.

İŞKUR üzerinden 131.600 Personel Alınacak

Haziran ayı itibariyle iş ilanlarını daha da artırmış olan İŞKUR, 2.170 meslek grubundaki ilanlarıyla toplam da 131.600 kişinin istihdam edilmesi için düğmeye basmış bulunuyor. İş veren ile iş arayanı buluşturan İŞKUR, istihdam edilecek olan 131.600 yeni personel için gerekli şartları da ilan ilan adayların karşısına çıkarıyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketler pozisyona özgü mezuniyet ya da özel birtakım şartlar arasa da İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda genel şartlar genellikle aynı oluyor. Bu bağlamda İŞKUR iş ilanlarına; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, kamu haklarından mahrum bırakılmayan, sağlık sorunu bulunmayan, 18 yaşını geçmiş, güvenlik ve arşiv soruşturmasından geçebilecek ile İŞKUR’a kayıtlı olanlar başvuru yapabiliyor.