Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun Kimdir?

Diyanet Vakfı Genel Müdür yardımcısı Mustafa Tutkun , Diyanet Vakfının Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun Nerelidir?

Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun Çanakkale Biga doğumludur. İlk ve orta öğrenimini memleketi Çanakkale’de tammlayan TUTKUN, 1990 yılında Çanakkale İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 3 yıl eğitim alan Mustafa Tutkun, Daha sonra fakülteyi bırakarak Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Uluslararası İlişkiler bölümünü tamamladı.

1999 yılında Kosava’ya giden Mustafa Tutkun, bir sivil toplum kuruluşunun Kosava , Arnavutluk ve Makedonya’daki çalışmalarını yürüttü. 2003 ile 2005 seneleri arasında çocuklar için karakter eğitimi yayınları yapan bir derginin kuruluş görevini üstlendi.

2005 yılında uluslararası bir sivil toplum kuruluşunda yöneticilikte yapan Diyanet Vakfı Genel Müdürü, söz konusu kuruluştaki yöneticiliği sırasında 70’ten fazla ülkeyi ziyaret etti ve bu ülkelere yardımların götürülmesinde görev aldı. Diyanet Vakfı’nda 2011 yılında göreve Dış İlişkiler Müdürü olarak başlayan TUTKUN, 2012 yılından günümüze kadar Diyanet Vakfı Genel Müdür yardımcılığı görevini yapıyordu. Mustafa Tutkun Evli ve 3 çocuk babasıdır. İyi derecede ingilizce ve arapça biliyor ayrıca arnavutça ve Malayca dillerini orta düzeyde bilmektedir.Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı duyuru ve personel alımlarından her yerde haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını aşağıdaki linke tıklayarak indirebilirsiniz
 

Exit mobile version