Milli Eğitim Bakanlığına "Engelli Öğretmen Atamaları" Soruldu

 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI MEB BAKANINA SORULDU !

Atama bekleyen engelli öğretmen adayları bir süreden beri kendileri ile ilgili gelecek atama haberini beklerken bu yönde de çalışmalarına devam etmektedirler. Gerek sosyal medya üzerinden gerek ise çeşitli etkinlikler düzenleyerek sesini duyurmak isteyen engelli öğretmen adaylarının seslerini bu kez de Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil tarafından duyuruldu.

İrgil’in Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a engelli öğretmen atamaları ile ilgili önergede 2016 EKPSS ile kaç kez engelli öğretmen ataması yapılacağını ve toplamda kaç öğretmen atanacağını sordu.

Konuya dair açıklamalarda bulunan İrgil sözlerine şöyle devam etti. “Sözleşmeli olarak atanacak olan öğretmenler mülakat nedeni ile haksızlıklara uğradıklarını belirtirken engelli öğretmenler de 2 ay önce hükümetin verdiği kontenjan müjdesinin ne zaman gerçekleşeceğini öğrenmek istemektedirler.” dedi.

İrgil ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına; Cumhurbaşkanı’nın “asıl engel uzuvlarda değil kalplerde” sözünün unutulmamasını, Başbakan’ın 2 ay önce “engelli öğretmenlere de gerekli kadroları vereceğiz” müjdesinin yerine getirilmesi konusunda sorumlu olduklarını hatırlattı.

Exit mobile version