İşaret Dili Bilenler Dikkat! Bakanlık Çok Sayıda Alım Yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yer alan ilanına göre, 25 ildeki işaret dili tercümanı pozisyonlarına atanmak üzere mesleki uygulama sınavı ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Adaylar en geç 10 Haziran tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Taşra Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ek 2 maddesine göre, İşaret Dili Tercümanı pozisyonu için mesleki uygulama sınavı ile 25 sözleşmeli personel alınacak.

65 Yaşını Bitirmemiş Olma Şartı Var

Adayların en az lisans düzeyinde mezun olması, 65 yaşını bitirmemiş olması, KPSS P(3) B grubu puan türünden en az 60 puan alması, işaret dili tercümanlığı yapacak seviyede işaret dili bildiğini gösterir belge veya sertifika sahibi olması gerekiyor.

Adaylar Nereden Ne Zamana Kadar Başvuru Yapabilir?

Adaylar başvurularını 6-10 Haziran’da e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Başvuru ve tercihlerin alınması, başvuru şekli, başvuruların değerlendirilmesi, istenen belgeler, sonuçların duyurulması, sınavın şekli, konusu, tarihi, yeri ve sonuçların ilanı ile diğer hususlara ilişkin bilgiler “www.aile.gov.tr” üzerinden duyurulacak.

Exit mobile version