Kültür-sanat

Çoban Teyze karakteriyle tanınan Muğlalı Sultan Kadem kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti! Muğlalı Sultan Kadem kimdir?

Gelen bir son dakika haberine göre Dondurmam Gaymak filminde Çoban teyze karakterine hayat veren ve o şekilde tanınan 83 yaşındaki Muğlalı Sultan Kadem geçirmiş olduğu kalp krizi sebebi ile hayatını kaybetti.

Türkiye’nin Dondurmam Gaymak filminde Çoban Teyze olarak tanıdığı ve hafızalara kazınan Muğlalı Sultan Kadem hayatını kaybetti.

EVİNDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesinde yaşayan ve bir dönem Muğla’da çekilen dondurmam Gaymak filminde Çoban Teyze rolü ile tanınan 78 yaşındaki Kadem dün evinde kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Sultan Kadem, ne yazık ki burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DEFNEDİLDİ

Kadem’in cenazesinin bugün öğle namazına müteakip Saburhane Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında Yeni Şehir Mezarlığı’na defnedildiği ifade edildi. Sultan Kadem’in cenazesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Kadem’in ailesi ve vatandaşlar katıldığı ifade edildi.