O marka araçların fren sisteminde sorun çıktığı açıklandı! 1 milyon araç geri çağırılacak

Gelen bir son dakika haberine göre Alman otomobil üreticisi Mercedes tarafından yapılan açıklamada fren sistemini etkileyebilecek bir sorun nedeni ile dünya genelindeki 1 milyon aracını geri çağırabileceğini duyurdu. Bunun üzerine detaylar merak konusu oldu.

Mercedes-Benz tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada 2004-2015 yılları arasında üretilen ML, GL ve R-Class serilerinde fren güçlendiricinin işlevinin korozyondan etkileyebileceği ifade edildi. Firma tarafından yapılan açıklamanın devamında potansiyel olarak etkilenen araçların sahipleri ile iletişime geçilerek araçların hemen geri çağırılabileceği söylendi.

993 BİNDEN FAZLA ARAÇ ÇAĞIRILACAK

Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi’ne göre Mercedes-Benz 70 bini Almanya’da olmak üzere dünya çapında 993 bin 407 aracını geri çağıracağı belirtildi.

AYAK FRENİ ÇALIŞAMAZ DURUMA GELEBİLİR

Söz konusu olan araçların korozyonun en kötü halinde fren pedalı ve fren sistemi arasındaki bağlantının kesilmesine yol açabileceği belirtildi. Açıklamanın sonundaki “Sonuç olarak, ayak freni çalışamaz duruma gelebilir” ifadesi ise korkuttu.

292 BİNDEN FAZLA ARAÇ GERİ ÇAĞIRILMIŞTI

Bu arada, Mercedes-Benz, 13 Mayıs’ta ABD’de 2006’dan 2012 model yıllarına kadar belirli ML, GL ve R-Class araçlarını nadir durumlarda sert frenlemenin hidroforda mekanik hasara yol açabileceği ve araçların fren pedalıyla durdurulmasının mümkün olamayabileceği gerekçesiyle 292 binden fazla aracını geri çağırma kararı aldığı hatırlatıldı.

Exit mobile version