Bu yaz çilek yemeyi unutun! Çileklerden hastalık yayılıyor: 17 vaka olduğu açıklandı!

Tüm dünya yaklaşık 2 yıldır koronavirüs salgınıyla uğraştı. Salgın bitti sayılırken, gizemli hepatit virüsü ortaya çıkarken, son günlerde de maymun çiçeği virüsü konuşur olduk. Şimdi de yapılan son açıklamaya göre yaz meyvelerinden olan çileklerden hastalık bulaştığı iddia edildi. Özellikle zincir marketlerde satılan organik çileklerden bulaştığı iddia edilen virüsün hepatit A’ya neden olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında virüs sebebiyle şu anda 17 vakanın olduğu duyuruldu. Araştırmalar hızla devam ediyor.

HEDEF ORGANİK ÇİLEKLER

Konuya ilişkin ABD Gıda ve İlaç İdaresi tüketicileri birtakım büyük zincir marketlerde satılan FreshKampo ve HEB çilek markalarını yememeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Şu anda Kanada’da ve ABD’de çeşitli sağlık kurumları mart ayında satın alınan organik çileklerle potansiyel olarak bağlantılı Hepatit A virüsünü araştırıyor.

Konuya ilişkin ajans yaptığı açıklamasında, “Epidemiyolojik ve geri izleme verileri, 5 Mart 2022 ile 25 Nisan 2022 arasında satın alınan FreshKampo ve HEB markaları olarak satılan taze organik çileklerin bu salgında olası bir hastalık nedeni olduğunu gösteriyor” dedi.

17 VAKANIN OLDUĞU AÇIKLANDI

Vakaların toplamının 17 olduğu ve bundan ABD’de 15’i Kaliforniya’da biri Minnesota’da ve biri Kuzey Dakota’da olduğu bildirildi. 12’si hastanede tedavi görüyor.

Uzmanlar yaptığı açıklamasında çileklerin raf ömürleri geçmiş olsa da meyveyi dondurmuş olarak yeniden raflara dizilebileceği ancak bu tür ürünlerin mutlaka çöpe atılması gerektiğinin altını çizdi.

Exit mobile version