Editörün SeçtikleriEkonomiGündemİş İlanlarıİşkur İş İlanları

Türkiye geneli 119 bin personel alımı başvuruları başladı! En az ilkokul mezunu personel alınıyor: 65 yaşına kadar herkes başvurabilir

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) acil personel alımları devam ederken İŞKUR’un kurumsal internet sitesi üzerinden çok önemli ilanlar yayımlandı. Bu ilanlar kapsamında toplam 119 personel alımı yapılıyor. Söz konusu personel alımı çok sayıda farklı kadro için geçerli olurken Türkiye geneli personel alımı yapılıyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlara göre en az ilkokul mezunu vasıflı veya vasıfsız personel alımı yapıldığı belirtilerek 29 Mayıs itibari ile personel alımı yapılacağı aktarıldı. Mevcut durumda toplam 119 personel alımı yapılıyor.

GENEL ŞARTLAR

Bilindiği gibi her personel alımında adayları belirlemek için bazı şartlar ön plana çıkıyor. Genel şartlara haiz olan adaylarda özel şartlar da aranıyor. Ancak ilk olarak adayların genel şartlara daha sonrasında ise ilanlara göre belirlenmiş olan özel şartlara haiz olmaları gerekiyor. Bu doğrultuda adaylarda aranan genel şartlar şöyle oluyor:

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.

EN AZ İLKOKUL MEZUNU

En az ilköğretim mezunu olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alıyor olmamak.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

BAŞVURU DETAYLARI

İŞKUR üzerinden yayımlanmış olan personel alım ilanlarına göre bekçi, büro memuru, sağlık personeli, hastane personeli gibi pek çok kategori için personel alımı yapıldığı ifade edildi. Bu ilanlara başvuruların online olarak yapılabileceği aktarılarak aşağıdaki link üzerinden ilanların detaylarına ulaşılabileceği bildirildi. Aşağıdaki link üzerinden istediğiniz pozisyonun içine girebilir ve burada e-Devlet ile giriş yapmak ve özgeçmiş oluşturmak sureti ile başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

Söz konusu ilanlar için TIKLAYIN.