Stoklar alarm veriyor! Sadece 10 haftalık kaldı! Sonrası büyük facia..

Ukrayna ve Rusya’nın savaşa girmesi tüm dünyanın felaket sonunu getirecek gibi. 24 Şubat tarihinde başlayan savaş sonrasında buğday ve ayçiçeği yağı gibi pek çok temel ham madde ürün sıkıntısı yaşanmaya başladı. Gelen bir son dakika haberine göre dünyanın sadece 10 haftalık buğday stoku kaldı.

Açıklama tarım analiz firması Gro Intelligence CEO’su Sara Menker tarafından yapıldı. Yapılan açıklamaya göre dünyada sadece 10 haftalık buğday stokunun kaldığı belirtildi.

ACİLEN ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR

Uzun süredir yaklaşmaya devam eden gıda krizi resmen gelmek üzere. Menker, yaptığı açıklamasında büyümeye devam eden açlık tehdidi karşısında acilen önlem alınması gerektiğini belirtti. Artan fiyatlar milyonlarca kişinin yaşamını tehlikeye atarken, kuralık ve yükselen gübre fiyatları da tahıl durumunu ciddi şekilde etkilemeye başladı.

Tarım analiz firması olan Gro Intelligence’a göre dünyanın tüketebileceği sadece 10 haftalık buğday stoku kaldı. Bu rakam 2008’ten bu yana görülen en düşük seviye olduğu ifade ediliyor.

Bu seviyenin tahmin edilenden daha kötü olduğu da gelen bilgiler arasında. Devletler oranların yüzde 33 civarında olduğunu ifade ederken, CEO Sara Menker bu oranın yüzde 20 civarı olduğunu söyledi.

Exit mobile version