EkonomiEditörün Seçtikleri

10 ay boyunca geri ödemesiz 4.270 TL almak için 2 hafta içinde başvurmanız gerekiyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden ihtiyaç sahibi olan ve başvuru şartlarını taşıyanlar için önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre İŞKUR’dan 4.270 TL ödeme alabilirsiniz. 10 ay boyunca verilecek bu ödenekten yararlanmak için 2 hafta içerisinde başvurmanız gerekiyor. Ödeneğin detayları ve başvuru şartları haberimizde

İŞKUR işi bırakan ya da işsiz kalan vatandaşlardan elini çekmemeye ve hatta onlara destek olmaya devam ediyor. Destekten yararlanmak için işten çıktığınız aydan itibaren en geç 30 gün içerisinde başvurmanız gerekiyor. Bu destekten yararlanacak ve Mayıs aynının başında işten ayrılanların başvuru için sadece 2 haftası bulunuyor.

10 AY BOYUNCA ÖDEME YAPILIYOR

İŞKUR gerekli başvuru şartlarını taşıyanlara en az 10 ay boyunca ödeme yapıyor. Ödemeler kişinin aldığı maaşa ve yatırılan prim gününe göre değişkenlik gösterebiliyor. Yapılan açıklamaya göre en düşük prim ödemesi aylık 2.137 TL oldu.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR ÖDENİYOR?

Halk arasında İŞKUR’un verdiği bu ödeme işsizlik maaşı olarak geçiyor. İşsizlik maaşı asgari ücrete gelen zam sonrasında en az 2.137 TL olarak ödeniyor. Orta düzey için 2.541 TL ödenirken, en yüksek 4.272 TL olarak hesaplara ödeme yapılıyor.

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI NELER?

İşsizlik maaşı şartlarını öğrenmek isteyenler için İŞKUR’dan alınan bilgiler şu şekilde:

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

İŞKUR işi bırakan vatandaşlara belirli şartları taşımaları halinde 10 ay boyunca 4.270 TL ödeme yapıyor.

İşsizlik ödemesi olarak bilinin bu ödenekten faydalanmak için işsiz kalınan tarihten itibaren 30 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor