SON DAKİKA | Bakan Bilgin’den maaşlara zam açıklaması geldi! Maaşlara fark zammı eklenecek! Kim ne kadar alacak?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren maaşlara zam açıklaması az önce geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den maaşlara zam açıklaması geldi. Bakan yaptığı açıklamasında memur ve emekli zammı hakkında tarih verdi.

Bakan Bilgin, son dakika açıklamasında, “Hükümetimiz, çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü iyileştireceğiz” dedi.

ERDOĞAN DA AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren düzenleme açıklanmıştı. Detaylar ise Bakan Bilgin tarafından aktarıldı. Dün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan yaptığı açıklamasında “Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Bakan Bilgin’e ise değerlendirmeleri soruldu.

ENFLASYON ORANINA GÖRE ZAM GELİYOR

Bakan Bilgin, yaptığı açıklamasında memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini emeklilere ise 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacağını tekrar hatırlattı.

TARİH VERİLDİ

Hükümet olarak çalışanların ve emeklilerin enflasyonunda tahribattan koruyacak çalışmaların olduğunu söyleyen Bilgin, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte çalışmaya başlayıp, yol haritasını belirleyeceklerini söyledi.

Exit mobile version