Son dakika, bekçi alımı ilanları yayımlandı: 18-55 yaş arası herkes başvuru yapabilir! İşte aranan şartlar

Emniyet Genel Müdürlüğüne 3 bin bekçi alımı için kadro ihdası yapıldığı belirtildi ve bu kadro ihdası Resmi Gazete’de yayımlandı. Ardından Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlandı ve 3 bin 250 bekçi alımı yapılacağı ifade edildi. Bunun ardından Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından da bekçi alımı yapılacağı paylaşıldı. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda Ankara, Balıkesir ve Çanakkale illerinde bekçi alımı yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu alımların İŞKUR tarafından yapılacağı belirtildi ve e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak başvuru işlemlerinin gerçekleştirilebileceği paylaşıldı. Sisteme giriş yapıldığında ise özgeçmiş oluşturmak sureti ile başvuru yapılabileceği paylaşıldı. Ayrıca söz konusu ilanlara göre başvuru tarihleri farklılık gösteriyor. Vatandaşlar aşağıdaki link üzerinden açılan sayfada yukarı bölümde bulunan e-Devlet ile giriş kısmından giriş yaparak başvuru yapılabileceği bildirildi.

ARANAN ŞARTLAR

Bu ilanlara başvuru yapacak olan vatandaşların kurumlar tarafından belirlenen özel şartlara haiz olmaları gerekiyor. Bu şartlardan önce adayların genel şartlara da haiz olması gerekiyor. Genel şartlar ise şöyle belirtildi:

T.C. Vatandaşı olmak,

İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması (Engelli adaylar için gerekli şartlar ilan detaylarında belirtilmiştir)

Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.

Başvuruda bulunulacak il içerisinde ikamet ediyor olmak.

Tüm bunların yanı sıra ilanlara göre belirlenen özel şartlara da haiz olunması gerekiyor.

İŞKUR bekçi alımı için TIKLAYIN. 

EGM bekçi alımı için TIKLAYIN.

Exit mobile version