2022 Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Ne Kadar?

Osmangazi Köprüsünün geçişinin ücreti araç sınıfına göre farklılık gösterir. Her araç kademesi birbirinden farklı miktarda geçiş ücreti öder. 2022 yılı için Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti miktarları şu şekilde listelenir.

Araç Sınıfları Nasıl Belirlenir?

Araç sınıflarını belirleme işlemi AKS adedi ve dingil sayısı göz önüne alınarak yapılır. Böylece Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinin ne kadar olacağı hesaplanır. Araç sınıflarının AKS adedi ve dingil sayısı değerlerine göre belirlenmesi şu şekildedir.

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Ödemesi Nasıldır?

Osmangazi Köprüsünün ücret ödemesi otomatik geçiş sistemi ya da hızlı geçiş sistemi aracılığıyla yapılır. OGS ya da HGS bulunduran araçların ödeme yapması için durmasına gerek kalmaz. Ödeme işlemi köprüden geçerken otomatik olarak gerçekleşir. Bunun yanında gişeler aracılığıyla nakit ödeme yapmak da mümkündür. Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti kredi kartı ya da banka kartı aracılığıyla ödenebilir.

Geçiş Ücreti Ödenmesi Gecikirse Ne Olur?

Geçiş ücretinin ödeme gecikmesi durumunda araca yönelik Ödemesiz Geçiş Bildirimi uygulanır. Bildirimin alınmasından sonra 15 gün içinde borcun gişeler aracılığıyla ödenmesi gerekir.

Exit mobile version