Türkiye’de de görüldüğü söylendi: 3 çocuk daha öldü! Gizemli hepatit belirtileri neler?

Koronavirüs salgınının neredeyse geride kaldığı bu günlerde ortaya çıkan gizemli hepatit can almaya devam ediyor. Hastalık kendini farklı belirtilerle ortaya çıkartırken gelen bir son dakika haberine göre 3 çocuğun daha hayatını kaybettiği bilgisi geldi.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan gizemli hepatitin Türkiye’de görüldüğünü söylemişti. 3 çocuğun daha hayatını kaybettiği haberi sonrasında gizemli hepatit belirtileri neler? Karaciğer iltihabı kimler de görülüyor? Gibi soruların cevabını araştırmaya başladı.

HEMEN HASTENEYE KALDIRILDILAR

Gelen habere göre Endonezya Sağlık Bakanlığı tarafından aktarılan bilgiye göre nisan ayında mide bulantısı, bilinç kaybı, ishal, kurma ve ateş gibi belirtilerin görüldüğü çocuklar da başkent Cakarta’daki bir hastaneye kaldırıldı.

ACİL GENELGE YAYIMLANDI

Nedeni belli olmayan hepatit virüsü olduğu ifade edilen virüs ne yazık ki 3 çocuğun hayatını kaybetmesinden oldu. Ailelere aktarılan bilgiye göre belirtileri taşıyan çocukların hemen hastanelere götürülmesi gerektiği belirtildi. Aynı zamanda ülke genelinde yayımlanan bir genelgeye göre hastalık için sağlık taramasının yaptırılması kararı alındı.

Bir diğer habere göre Singapur’da 25 Nisan tarihinde 10 aylık bir çocuğa da gizemli hepatit teşhisi konuldu. Bebekte 2021 yılının Aralık ayında koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

GİZEMLİ HASTALIĞIN BELİRTİLERİ NELER?

Hastalığın belirtileri gündem oldu. Virüsün tespit edildiği çocuklardan alınan verilere göre son bir ay içerisinde ishal, sarılık, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin görüldüğü 16 çocuk ağır karaciğer iltihabı geçirdi. Çocukların bir kısmına karaciğer nakli yapıldı.

ÜLKEMİZDE DE GÖRÜLDÜ

Konuya ilişkin Mehmet Ceyhan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de de bu tip vakalar görüyoruz. Bu tablo çıkınca kayıtlarımıza baktım, 2 tane nedeni bilinmeyen ve servise yatacak kadar ağır seyreden hepatit vakası olmuş ama biz adenovirüsü şimdiye kadar sağlıklı bir çocuğun hepatitinde taramıyorduk. Nedenleri içinde adenavirüs yoktu. Çünkü çok nadirdir”

Exit mobile version