Gizemli hastalıkla ilgili ilk ciddi uyarı geldi! Bu belirtilere herkes dikkat etsin! Çocuklarda..

Son dönemlerde ortaya çıkan ve herkesin konuştuğu gizemli hastalıkla ilgili son dakika açıklaması geldi.  İngiltere’de ortaya çıkan ve şu ana kadar 16 ülkede tespit edilen gizemli hastalık ile ilgili araştırmalar yakından takip ediliyor. Henüz nedeni belli olmayan gizemli hastalık için DSÖ’den ilk ciddi uyarı geldi.

DSÖ, yaptığı açıklamasında her çocuğun bu hastalığa karşı basit hijyen kurallarını uygulaması gerektiğini belirtti. Detaylar haberimizde..

Bu seferki açıklama Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapıldı. DSÖ yaptığı açıklamasında İngiltere’de ortaya çıkan ve daha sonra 16 ülkede görülen nedeni belli olmayan hepatit virüsü için herkesin standart hijyen kurallarını uygulaması gerektiğini belirtti.

DSÖ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

DSÖ yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kusma, ishal ve karın ağrısı gibi mide ve bağırsakla alakalı belirtileri olan her çocuğun basit hijyen kurallarını uygulaması ve düzenli olarak el yıkaması oldukça önemlidir”

ŞU ANA KADAR 170 ÇOCUKTA GÖRÜLDÜ

Açıklamanın devamında belirtilen devam etmesi ve ağırlaşması halinde hemen tıbbi yardım alınması gerektiğinin altı çizildi. DSÖ Araştırmacısı Dr. Philippa Easterbrook, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinin dünkü basın toplantısında, hepatit virüsünün şimdiye kadar 16 ülkede 1 ay ve 16 yaş arası 170 çocukta görüldüğünü açıklamıştı.

HERKESİN AKLINA KORONAVİRÜS GELDİ

Dünya Sağlık Örgütü 16 Nisan tarihinde yaptığı açıklamasında İngiltere’de 74 çocukta virüsün tespit edildiğini belirtmiş nedeninin belli olmadığını duyurmuştu. DSÖ en az 170 çocuğa virüsün bulaştığını fakat bu rakamın Avrupa Hastalık önleme ve Kontrol Merkezine göre en az 190 olduğu belirtildi.

Exit mobile version