Ailelere büyük görev düşüyor! Çocuklarınızı bu gıdalardan kesinlikle uzak tutun!

Tüm dünya gizemli hepatit sebebi ile tedirgin bir şekilde gelecek haberleri bekliyor. Özellikle çocuklar arasında hızlı bir şekilde yayılan gizemli hepatit, son olarak 16 ülkede 1 ay ile 16 yaş arasındaki 170 çocukta görüldü. Konuyla ilgili uzmanlar yaptıkları açıklamasında çalışmaların devam ettiğini belirtti. Salgın sebebiyle bir kişi hayatını kaybetti. Bunun üzerine çok önemli bir uyarı geldi.

Gizemli hepatit ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Hastalık da bir yandan hızla yayılmaya devam ediyor. Çocukların sağlığını tehdit eden virüs şu anda bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

TÜM DÜNYA ENDİŞELİ

Gizemli hepatit ile ilgili aileler büyük endişeli. Uzman doktor Dilruba Garashova, çocukların uzak durması gereken besinleri “Virüsün tam olarak ne olduğu anlaşılana kadar çocuklarımızı paketlenmiş hazır gıdalardan uzak tutalım. Özellikle kuruyemiş ve tatlı tarzı paketli yiyecekleri tüketmekten kaçınalım” şeklinde sıraladı.

KABUKLU KURUYEMİŞLERE DİKKAT

Garashova, açıklamasının devamında “Avrupa Enfeksiyon Derneği’nin yayınladığı rapora göre toksinden kaynaklanan bir hastalık olarak görülüyor. Bu toksin aslında bir mantar zehri. Ve bu mantarın kaynağının kabuklu kuruyemişler olduğu düşünülüyor. Özellikle nemli ve küflü ortamlarda bulunan bu toksin karaciğere etki ediyor. Vakalardan da görüleceği üzere karaciğer rahatsızlığı şikâyetiyle gelen hasta sayısı bir hayli fazlaydı” şeklinde konuştu.

GİZEMLİ HEPATİT BELİRTİLERİ

Garashova, “Gizemli hepatite karşı önlem almak gerekirse, bir süreliğine, en azından bu virüs tam anlamıyla tespit edilene kadar poşetlenmiş gıdalardan çocuklarımızı uzak tutalım. Özellikle kuruyemiş ve talıı tarzı paketlenmiş yiyecekleri tüketmekten kaçınalım” ifadelerini kullandı.

Garashova, “Hastalığın belirtileri ise, karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal, göz aklarında ve ciltte sarılık gibi belirtiler görülür. Bu açıdan dikkatli olmaları ve vakit kaybetmeden hastaneye başvurmalarını öneriyorum” açıklamasını yaptı.

Exit mobile version