2022 Yılı Suudi Arabistan’da Asgari Ücret Ne Kadar? İş İmkanları Nasıldır?

2022 Yılı Suudi Arabistan asgari ücreti 699 Euro’dur. 10 bin Türk Lirasına denk gelir. Suudi Arabistan’ın kendi ülkesine ait para birimi vardır. Suudi Arabistan Riyal para birimini kullanır. Asgari ücret olarak Euro para birimini kullanır.

Suudi Arabistan iş olanakları şoför, mermer, inşaat mühendisi, aşçı gibi birçok sektörde faaliyet gösterir. Suudi Arabistan iş imkanları olarak gıda, hizmet, inşaat, tekstil gibi sektörde çalışma alanı olarak çok fazla tercih edilir. Günümüzde çalışma alanı olarak inşaat sektörü çalışanlar tarafından tercih edilir. Suudi Arabistan’da birçok Türk İnşaat firmaları vardır. Bu firmalar fazla sayıda Türk işçi alır. Suudi Arabistan içerisinde faaliyet gösteren firmalar:

Suudi Arabistan’da Çalışmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Suudi Arabistan’da çalışabilmek için gerekli şartlar yer alır. Bu şartların uygulanması durumunda kişi çalışma imkanına sahip olur. Gerekli olan şartlar:

Suudi Arabistan Çalışma Vizesi İçin Başvuru Nasıl Gerçekleştirilir?

Suudi Arabistan çalışma vizesi almak için bazı şartlar mevcuttur. Çalışma vizesi randevusu için kişi yaşadığı bölgede Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna müracaat ederek işlemi gerçekleştirir. Kişi öncelikle vize başvuru formunu doldurmalıdır. Ardından vize için gerekli evraklar hazırlanarak işleme başvurulmalıdır. Suudi Arabistan 50 yaşını doldurmuş kişilere vize vermemektedir. Çalışma vize işlemlerinin sürmesi yaklaşık bir haftayı bulur. Çalışma vizesi için gerekli evraklar:

Suudi Arabistan Çalışan Ücretleri Ne Kadar?

Suudi Arabistan çalışan maaşları kişinin durumuna göre şekil alır. Suudi Arabistan iş imkanları bünyesinde oluşturulan iş ilanları çerçevesinde tercih edilen çalışanların ücretleri mesleklere göre değişir. Normal bir işçinin maaşı 1,433 Euro’dur. Çalışan maaşı, çalışan kişinin işteki sürekliliğine ve pozisyonuna göre değerlendirilir. En yüksek maaş ise 5.000 Euro civarındadır.

Suudi Arabistan’da Yer Alan İşlere Başvuru Nasıl Yapılır?

Suudi Arabistan iş başvuruları internet üzerinden başvuru alımı yapılır. Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren şirketler internet sitelerinde iş ilanı ekleme yaparlar. Kişilerde şirketlerin eklemiş oldukları iş ilanı siteleri aracılığı ile başvuru gerçekleştirirler. Başvuru gerçekleştirilirken kişiler özgeçmişlerini anlatan cv ile kurumlara iletirler. Suudi Arabistan iş ilanların yanı sıra İŞKUR bünyesinde de ilanlar yayınlarlar. İş ilanı için şirketlerin kullandıkları siteler:

Suudi Arabistan’da Çalışma Saatleri Nasıldır?

Suudi Arabistan çalışma zamanları günde 8 saattir. Çalışma günleri pazar gününden itibaren başlayarak perşembe gününe kadar sürer. Hafta sonu tatil günleri ise Cuma ve Cumartesi olarak belirlenir. Bazı işletmeler namaz vakti nedeniyle 6 saat çalışmayı uygun görür. Kişinin yıllık izni 21 gündür. Ülke içerisinde çalışanlara Suudi Ulusal Gün, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olarak üç resmi tatil günü için izin verilir.

Suudi Arabistan İşçi Alımında Dikkat Edilen Hususlar Nelerdir?

Suudi Arabistan çalışan alımında bazı genel şartları mevcuttur. Her iş meslek gruplarına göre farklı şartlar aranmaktadır. Ancak bazı genel şartlar belirlenmiştir. Suudi Arabistan iş imkanları olarak yurt dışı iş ilanları yayınlar. Bu iş ilanları doğrultusunda bazı kriterler belirler. Suudi Arabistan’ın dikkat ettiği hususlar:

Exit mobile version