Slovakya’da Asgari Ücret Ne kadar? İş İmkanları Neler?

Slovakya’da asgari ücrete 143 Euro zam yapılarak 2022 itibari ile 623 Euro olmuştur. Slovakya’nın resmi para birimi Euro’dur. Slovakya’da diğer Avrupa ülkelerine göre asgari ücret düşük olsa da asgari ücretle çalışan işçi oranı oldukça düşüktür. İş verenler çalışanlara daha yüksek maaş verdikleri için refah seviyesi yüksektir.

Slovakya’da iş imkânları ise oldukça geniştir. Slovakya’ya iş için gelenler birçok sektörde iş bulabilirler. Özellikle de elektronik alanı, inşaat sektörü, otomotiv sektörü yazılım sektörü gibi iş kollarında iş imkânları oldukça yüksektir. Slovakya’da en çok programcılara, muhasebecilere, tamircilere ve finansörlere ihtiyaç duyulur.  Slovakya’ya çalışmak için gelen kişilerinde belirli niteliklere sahip olması gereklidir. Slovakya’da yabancı işçiler için bir kota bulunması sebebi ile çok az kişi Slovakya’da kendi alanında uzman olduğu bir meslekte çalışma fırsatı bulur. Bu yüzden Slovakya’da çalışmak isteyen kişiler kendi başlarına iş bulmak istiyorlarsa en az iki dil bilmeleri gerekir. Bu dillerde Slovakça ve İngilizcedir. Slovakya’da bir işe girebilmek için sadece İngilizce yeterli olmaz işverenlerin büyük bir kısmı iyi derecede Slovakça bilme şartı koyar.

Slovakya’da Faaliyet Gösteren Türk Firmalar Hangileridir?

Slovakya’da faaliyet gösteren Türk firmalar ve kuruluşlar bulunur. Bunlar:

Slovakya’da Maaşlar Ne Kadardır?

Slovakya’da maaşlar kişinin mesleğine, alanında kaç yıl deneyimli olduğuna, çalışma saatlerine göre değişiklik gösterir. Slovakya’da ortalama maaşlar ise şu şekildedir.

Slovakya İş İlanlarının Yayınlandığı Siteler Hangileridir?

Slovakya iş ilanlarının yayınlandığı siteler vardır ve bu sitelerde birçok iş imkânı sunan şirketler ilan açar. Bu siteler ise şunlardır:

gibi sitelerden Slovakya iş ilanlarına ulaşılabilir.

Slovakya’da Çalışmak İçin Gerekli Olan Şartlar Nelerdir?

Slovakya’da çalışmak için şartlar ise mutlaka Slovakya çalışma vizesi ve oturum izni alınması gereklidir. Çalışma vizesine başvuru yapmak için ise bazı evraklar gereklidir. Bu evraklar:

Çalışma vizesi alındıktan sonra ise oturum iznine başvuru yapılmalıdır. Slovakya’da uzun ya da kısa süreli bir oturum izni almak için ülkeye gittikten sonra oturum izni başvurusu yapılır ve oturum kartı alınır. Oturma izni almak için de gerekli olan bazı evraklar vardır. Bu evraklar:

Slovakya’da İş Bulunması Kolay Meslekler Nelerdir?

Slovakya’da iş bulması kolay meslekler bulunur. Ülkede yabancı işçiler için bir kota sistemi bulunur ve bu kota tükendiğinde kişinin uzmanlık alanında iş bulması zorlaşır. Bu yüzden çalışmak için gelenler başka pozisyonlarda daha kolay iş bulabilirler. İş bulunması kolay meslekler ise şunlardır:

Öğrenciler Slovakya’da Nasıl Çalışabilirler?

Slovakya’da öğrencilerin çalışması için dil okulu için gelen ya da üniversitede okuyor olmaları gerekir. Öğrenciler haftada 10 saat çalışma hakkına sahiptirler. Slovakya’daki şirketler öğrencilere çeşitli iş imkânları sunar ve saatte 1,5 ila 6 Euro arası ücret verilir.

Exit mobile version