Editörün SeçtikleriGündemKamu PersonelleriMevzuat

Kuyruk oluyordu fiyatları arttırdık demişti! Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok acil kararlar

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle fiyatı artırdık” demişti. Bunun ardından Resmi Gazete’de çok önemli bir karar yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun ile Yönetim Kurulu Üyeleri Zekeriyya Erdurmuş, Hasan Hüseyin Aydemir ve Sezai Aydın görevden alındı.

GÖREVDEN ALINDILAR

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Yönetim Kurulu Üyeleri Zekeriyya Erdurmuş, Hasan Hüseyin Aydemir ve Sezai Aydın görevden alındı.

YERİNE ATANAN İSİM

Ayrıca kararda, Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine Mehmet Ali Köse’nin atandığı belirtildi.

“KUYRUK OLUŞUYORDU, FİYATLARI ARTTIRDIK”

Bilindiği gibi Et ve Süt Kurumu tarafından çok önemli bir zam kararı alınmıştı. Bu doğrultuda Et ve Süt Kurumu (ESK), geçen ay kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmış, sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, sığır bonfilenin kilosu ise 154 liradan 228 liraya yükselmişti. Zam haberinin üstüne vatandaşlar ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. ESK Genel Müdürü Osman Uzun ise bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık”