Dünya

Malta’da Asgari Ücret Ne Kadar? İş İmkanları Nelerdir?

Malta’da asgari ücretli çalışanların aylık ücretleri, Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça yüksektir. Malta, Avrupa ülkeleri ortalamalarına göre yaşam koşulları ve hayat standartları oldukça yüksek olan ve büyük bir ekonomiye sahip zengin bir ülke olarak dünya piyasasında yer alır. Malta’da asgari ücret ile geçinerek rahat bir yaşam sürmek mümkündür.

Ayrıca Malta, işçi haklarının ve insan haklarının korunmasında iyi bir üne sahiptir. Malta, dünya üzerinde en az işçi grevi yapılan ülkelerden birisidir ve kayıtlı sendika oranı da azdır. Bu durum da Malta’da çalışan işçilerin hayatlarından ve çalışma koşullarından şikayetçi olmadıkları, rahat ve mutlu bir hayat sürdükleri sonucuna varılabilir. Bu nedenle Malta, yurt dışında çalışmak için araştırma yapanlar arasında oldukça revaçta bir ülkedir.

Malta’da Asgari Ücret Ne Kadar?

Malta’da asgari ücret miktarı, 2022 yılı itibarı ile 792.26 Euro kadardır. Malta’da asgari ücretin Türk lirası ile karşılığı ise 12 bin 962 liradır. Bu tutarın dolar bazında karşılığı ise, 874,42 Amerikan doları civarındadır.

Bu hesaplamalardan da anlaşılacağı üzere Malta, Avrupa standartlarına göre yaşam koşulları oldukça iyi olan bir ülkedir. Fakat burada ülkedeki çalışan nüfusun alım gücünü de hesaba katmak gerekir. Malta’da asgari ücret ile rahat bir şekilde geçinmek mümkündür. Malta, büyük bir ekonomiye sahip zengin bir Avrupa ülkesidir. Burada hayat pahalı değildir ve çalışanların alım gücü fazladır.

Malta’da asgari ücret, Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça yüksektir. Bu nedenle yurt dışında çalışmak isteyen yabancı uyruklu göçmen işçilerin ilk sıralarda tercih edecekleri ülkeler arasında yer alır. Malta’da dil bilmek, en azından İngilizceyi iyi derecede hakim olmak, işe alım sürecinde çalışanları adayların önüne geçirecektir.

Malta’da refah seviyesi yüksektir ve işsizlik oranı azdır. Büyük bir ekonomiye sahip olduklarından pek çok sektörde işçi açığı bulunur. Bu nedenle Malta’da iş bulmak zor bir konu değildir. Malta’da, yurt dışında işçi alımı yapan İŞKUR benzeri web siteleri vardır. Bu internet siteleri aracılığı ile Malta’daki firmalara ve uygun işlere başvuru yapılabilir.

Malta’da Çalışma ve Yaşam Koşulları Nasıldır?

Malta’da yaşayanların ve çalışanların koşulları, Avrupa ülkelerine göre çok iyi seviyededir. Dünyada en az grev yapılan ülkelerden birisi Malta’dır. İşçi hakları kanunlarla korunur ve işçiler çalışma koşullarından memnundurlar.

Malta’da kayıtlı ve aktif olarak görev yapan sendika sayısı, iş gören sektör sayısının neredeyse yarısı kadardır. Bu durum da Malta’da çalışan işçilerin iyi koşullarda yaşamlarını sürdürdüğünü gösterir.

Malta’da en yüksek maaşları alan meslek grupları, doktorlar, cerrahlar ve diş hekimlerinin. Hekimler, mesleki tecrübelerine, branşlarına ve bağlı bulundukları kuruma farklı kazançlar elde ederler. Son yıllarda anaokulu öğretmenleri de yüksek kazançlar elde etmektedir.

Ülkede en düşük maaşları ise vasıfsız işçi sınıfı alır. Çeşitli sektörlerde çalışan işçiler kendi sektörlerinin taban ücret politikası gereğince iş verenin belirlediği miktarda maaşlar alırlar. Vasıfsız işçiler, ülkede en düşük asgari ücreti alan çalışan sınıfıdır.

Malta’da En Çok İş İmkanı Olan Meslekler Nelerdir?

Malta’da en çok ihtiyaç duyulan ve en çok istihdam edilen meslekler, ülkenin birçok sektörde işçi açığı bulunduğundan neredeyse her sektörde çalışan işçilere ihtiyaç vardır. Malta’da en çok iş gücü açığı olan meslekler ve sektörler şu şekilde sıralanabilir:

  • Turizm Sektörü
  • Yemek ve gastronomi Sektörü
  • Ulaşım Sektörü
  • Tekstil Sektörü
  • İnşaat Sektörü
  • Mühendislik Sektörü
  • Özel sektör işçileri (tezgâhtar, aşçı, garson vb.)

Vasıfsız işçiler, Malta’da asgari ücret ile çalışırlar ve bu ücretler ile rahatça geçinebilirler.