Lihtenştayn’da Asgari Ücret Ne Kadar? İş İmkanları Neler?

Lihtenştayn’ın asgari ücret miktarı yaklaşık olarak 3 bin dolar civarındadır. Bu anlamda Lihtenştayn dünya üzerinde bulunan ülkeler arasında yaşam kalitesi en yüksek ülkelerden biridir. Birçok ülkeden daha zengin olan bu yerde kişi başına düşen gelir yaklaşık 120 bin dolardır. Lihtenştayn’da asgari ücret miktarı diğer birçok ülkenin üstündedir.

Lihtenştayn’da İş İmkanları Neler?

Lihtenştayn’ın iş olanakları oldukça yüksektir. Ülkede bulunan şirketler en fazla 10 kişiliktir. Bu şirketler çoğunlukla araştırma, bilişim ve pazarlama üzerinedir. Ülkede asgari ücret alan çalışan sayısı çok azdır. İşsizlik oranı yok denecek kadar azdır. Bu nedenlerden dolayı Lihtenştayn’da asgari ücret ya da üstünde maaş veren bir iş bulmak oldukça kolaydır.

Lihtenştayn Transit Vizesi Hangi Evrakları Gerektirir?

Landscape view on Balzers village in Liechtenstein

Lihtenştayn’ın transit vize evrakları ülkeye giriş açısından önemlidir. Bu vize sayesinde bölgedeki diğer ülkelere girme hakkı tanınır. Çünkü Lihtenştayn doğrudan vize vermez. Bunun için Schengen bölgesine girilmesi gerekir. Amerika, Japonya, Andorra, Kanada, San Marino, Monaco ve ABD gibi bazı ülkelerde oturumu olanlar vizeye ihtiyaç duymaz. Lihtenştayn’da asgari ücret ya da daha yüksek maaşla bir işte çalışmak için toplanması gereken belgeler şu şekilde listelenir.

Exit mobile version