KKTC’de Asgari Ücret Ne Kadar? İş İmkanları Neler?

KKTC’nin asgari ücret miktarı net olarak 6 bin 90 TL olarak ödenir. Brüt asgari ücret ise 7 bin TL miktarındadır. Arada kalan fark ise vergi ödemeleridir. KKTC’de asgari ücret her yıl düzenli olarak artar.

KKTC’de İş İmkanları Neler?

KKTC’nin iş olanakları büyük oranda turizm etrafında şekillenir. Bir yarımada olan KKTC doğal olarak bir tatil bölgesidir. Aynı zamanda bölgede bulanan tarihi kalıntılar turistleri ülkeye çeken bir değer etkendir. Turizm sektörüne bağlı olarak hizmet sektörü de oldukça hareketlidir. Turistlerin bölgede bulunduğu dönemlerde birçok hizmet sektörü çalışanı talebi olur. KKTC’de asgari ücret ve üstü maaş ödenen sektörleri şu şekilde listelenir.

KKTC’de Meslek Maaşları Ne Kadar?

KKTC’nin meslek maaş miktarları sektörlere göre değişiklik gösterir. Mesleki tecrübe ve çalışma yılı da maaş miktarını etkiler. KKTC meslek maaşları şu şekilde listelenir.

KKTC İş İlanları Nerede Yayımlanır?

KKTC’nin iş ilanı yayımlanması çeşitli internet siteleri aracılığıyla yapılır. Bölgeyle bağlantılı internet üzerinden çeşitli sektörlere ait iş ilanları bulunur. KKTC’de asgari ücret ve üstü maaş ödeyen iş ilanları şu sitelerden yayımlanır.

Exit mobile version